БОРИСЛАВ ПРАГНЕ ГІДНОГО МАЙБУТНЬОГО

Світлина від Петра Магура.Творець подарував Бориславу неймовірні природні багатства. Надзвичайно гарну природу, прекрасний клімат, багаті земні скарби – нафту, газ, озокерит, мінеральні води та унікальні пластові води, придатні як для виробництва з них йоду, брому та інших цінних продуктів, так і для використання при бальнеологічних цілющих процедурах.
За минулі півтора століття значну частину цих природних скарбів було вилучено з Бориславських надр, але значні поклади корисних копалин ще залишилися. І те, що залишилося, повинно якнайкраще служити міській громаді Борислава.
Місто повинно належним чином користати з унікальної історії нафто-озокеритовидобутку, яка у своїй суті є історією становлення нафто- та озекеритовидобувної галузей України. То ж у Бориславі на належному рівні потрібно створити туристично-просвітницький комплекс, який би у повній мірі відображав основні етапи розвитку української нафтовидобувної галузі та особливості видобутку озокериту. Мінеральна вода, високо мінералізовані пластові води і, в майбутньому, озокерит, стануть всесвітньо корисними в майбутньому реалібітаційно-санаторному комплексі. Виробництво йоду і брому з пластових вод теж не за горами. Своєї черги чекає на ефективне використання природний газ, який поки-що приносить більше шкоди, ніж користі.

Богдан МАКСИМОВИЧ,
член-кореспондент Української нафто-газової академії,
багатолітній ініціатор відновлення Бориславського озокеритового родовища,
член робочої групи з розвитку Борислава

Більше читайте у нашій газеті “Нафтовик Борислава” № 48 від 21 червня 2017 року.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.