Щасливої дороги, гімназисти!

Світлина від Петра Магура.Як ми уже повідомляли, минулого тижня у всіх школах міста відбулося свято останнього дзвоника. Для учнівського загалу це звичайна сходинка до таких довгоочікуваних літніх канікул. Попереду ледь не три місяці сонця, тепла, відпочинку від усіх шкільних турбот і нових вражень, про які пізніше можна буде описати в традиційному творі на початку нового навчального року – «Як я провів літо». Але для двох сотень випускників освітніх закладів Борислава свято останнього дзвоника – день, який запам’ятається на все наступне життя.
День радісний і в той же час сумовитий. Адже останній дзвоник стане для них символом прощання із друзями-однокласниками, з улюбленими і не дуже вчителями, із усіма атрибутами шкільного життя, до якого так звикли за одинадцять років навчання. Попереду тільки випускний вечір і дорога в самостійне життя, що стане визначальною на багато десятиліть, на все майбутнє.
… Святково прибране подвір’я міської державної гімназії, одного з освітніх закладів міста, що увібрав в себе найкращі традиції гімназійної освіти ще початку минулого століття. Тут збагачують дітей не тільки знаннями, але й виховують справжніх патріотів України, майбутнє і надію нашого народу. Дзвенить музика. Після спільної молитви у храмі Святої Анни, де поблагословив на щасливу життєву дорогу багатолітній настоятель цієї святині отець Роман Василів, повертаються гімназисти на шкільне подвір’я.
Поважні і заклопотані батьки, піднесені і серйозні цьогорічні випускники гімназії, галасливі вихованці молодших класів. Розпочинається урочистість.
Під знані з дитинства звуки «Козацького маршу» вносять перед стрій учнів гімназійну корогву і Державний прапор України.
Вітає зі святом всю гімназійну родину отець Петро Підлубний.
– Сьогодні випускники гімназії востаннє беруть участь у цій урочистості на шкільному подвір’ї, – звертається він до присутніх. – Дуже швидко збігли роки. Але вони залишили за собою цей незбагненний світ знань, вашої праці, вашого навчання. І бажаю, щоб Господь Бог поблагословив ваш життєвий вибір, ваше майбутнє…
Світлина від Петра Магура.Після спільної молитви до гімназистів звернулася директор гімназії пані Люба Савка.
– Свято останнього дзвоника – це той день, коли маємо право оглянутися назад, на все те, до чого доклали зусиль, творчого горіння, щоденної праці. При вході до гімназії нас зустрічає прекрасний спортивний майданчик. Це не просто подарунок Фонду Кличків. Це результат зусиль наших вихованців, педагогів. Спільно нам вдалося вибороти друге місце серед 3526 шкіл України. Наша презентація виявилася найкращою і хочу подякувати за це учителям фізкультури – Оксані Маланяк та Івану Скобі, вчителям інформатики Наталі Адикевич і Давиду Кузьмичу. А на днях у нас розпочнеться облаштування майданчика зі спортивними тренажерами. Ми увійшли до двадцяти шкіл Львівщини, яким буде забезпечено устаткування для фізичного, хімічного та математичного кабінетів на 800 тисяч гривень. Наші гімназисти – Олег Кузан, Христина Федосяк, Вікторія Крушельницька, Юлія Полоз, Юрій Мисько стали переможцями у обласному етапі предметних олімпіад. А в конкурсі науково-дослідницьких робіт МАН друге місце в Україні зайняв Олег Кузан, призерами другого етапу стали Ірина Попович, Роман Смакула, Володимир Качмар, Христина Климаш, Юрій Мисько. Сьогодні прощальна лінійка для наших випускників. Дивимося і любуємося ними. Вони не просто гарні, але й розумні, перспективні, ті, хто вселяє нам віру, що майбутнє України буде світлим і переможним. Ми спільно з батьками виховали справжніх патріотів нашої держави. І в цей день висловлюємо уклінну вдячність нашим воїнам за те, що маємо можливість відзначати це свято під мирним небом, що це мирне сьогодення захищають на сході країни наші герої. І нині всі молимося за їхнє повернення живими і неушкодженими. А нашим випускникам бажаємо, щоб їхня доля була світлою і сонячною, як сьогоднішній день. Нехай рідна гімназія, у якій ви провели сім років, завжди буде для вас ніби другий рідний дім.
Світлина від Петра Магура.Щиро привітали зі святом усіх присутніх від імені міської ради – депутат міськради Андрій Спас, воїни української армії, учасники АТО – Юрій Стороженко, боєць батальйону особливого призначення «Львів», та Назарій Колос, боєць 93 бригади, батальйону «Карпатська Січ». Найкращі побажання на щасливу життєву дорогу висловила своїм вихованцям класний керівник 7-Б класу Наталя Адикевич.
Керівник гімназії вручила грамоти за перемогу у обласних та загальноміських олімпіадах десяткам вихованців гімназійного колективу. Прозвучали привітання і від батьківського комітету та від самих гімназистів – своїм наставникам, грамоти кращим читачам вручила директор централізованої бібліотечної системи міста Наталя Бараняк.
Свято тривало. Ще довго звучали пісні, музичні номери. Міська державна гімназія урочисто відзначала завершення ще одного навчального року.

Ігор ЮРИНЕЦЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.