Східниця стала науковим центром для кібернетиків

Сьогодні у Східниці розпочала роботу наукова конференція вчених-кібернетиків України, Грузії, Вірменії та Туреччини. Організаторами цього наукового форуму виступили факультет кібернетики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Міжнародний інститут прикладного системного аналізу із Австрії, Інститут кібернетики імені В. М. Глушкова НАН України, Комітет системного аналізу НАН України, Академія наук України «Вища школа», Львівський Національний університет ім. Івана Франка, Київський Національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана та Міжнародна корпорація по управлінню активами «Ventures».
Упродовж п’яти днів відомі науковці України, Грузії, Вірменії та Туреччини у конференц-залі п’ятизіркового готелю «Три сини та донька» обговорюватимуть проблему «Прийняття рішень в умовах невизначеності».
Керівник наукового форуму кібернетиків доктор фізико-математичних наук, президент Української Академії наук «Вища школа», заслужений діяч науки і техніки та заслужений діяч освіти України Олександр Наконечний зазначив, що вибір Східниці, як місця проведення наукової конференції кібернетиків, був не випадковим. Увагу організаторів привернула унікальна природа курортного селища, багатство джерел мінеральних вод та зручність його розташування. Тут створені усі умови для того, щоб науковці мали можливість не тільки плідно попрацювати, але й добре відпочити.
Слід відзначити, що кібернетики України проводять міжнародну наукову конференцію у Східниці уже вп’яте. Один із координаторів цього міжнародного форуму вчених-кібернетиків, науковий співробітник кафедри фотограмметрії та геоінформатики Національного університету «Львівська політехніка» східничанин Петро Шийка відзначив, що кібернетики облюбували Східницю завдяки підтримки селищного голови Івана Піляка, який не тільки всіляко сприяє науковцям в організації роботи і відпочинку, але й уміло використовує цей факт для популяризації та розвитку курорту.
Наш кор.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.