• До уваги отримувачів субсидій

Інформація щодо надання житлових субсидій
за спрощеним порядком

Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особові рахунки на оплату житлово-комунальних послуг. Кількість осіб та їх соціальний статус визначається на початок місяця, в якому надійшло звернення за призначенням субсидії, а у разі повторного призначення субсидії на наступний період – на початок місяця, з якого призначається субсидія. Субсидія призначатиметься на 12 місяців на підставі відомостей про доходи, зазначені у декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Для призначення субсидії враховуються доходи без податку з доходів фізичних осіб за попередній календарний рік. До доходів враховуються: заробітна плата, пенсія, допомога (крім її частини, виплата якої здійснюється одноразово, зокрема, при народженні дитини), стипендія, грошове забезпечення, аліменти, виплати відповідно до умов цивільно-правового договору, доходи від підприємницької діяльності, здачі майна в оренду, від продажу майна та немайнових прав, сільськогосподарської продукції, дивіденди, проценти від розміщення депозитів тощо.
Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати управління соціального захисту населення про:
– зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні осіб;
– їхній соціальний статус;
– джерела доходу;
– зміни у переліку отримуваних житлово-комунальних послуг;
– придбання майна, товарів або оплати послуг на суму, що перевищує 50 тис. грн.
Якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, може бути відмовлено у призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язаний повернути надміру перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі.
Управління праці та соціального захисту населення

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.