Їм так потрібна наша допомога

29250На календарі 3 грудня – це Міжнародний День вшанування людей з обмеженими можливостями. Всі ми знаємо, що здоров’я людини тісно зв’язано із особистим щастям цієї людини. І коли людина стає інвалідом, дуже багато змінюється в її житті, на жаль, не в кращу сторону. І зараз дуже тяжко переносити трагічні події на сході держави, коли калічать здорових та мужніх захисників нашої Вітчизни, адже в цих хлопців попереду життя, життя в болях, в тяжких спогадах і дай Боже, щоб їх на життєвій ниві розуміла влада та чиновники, щоб в їхньому житті інваліда не було боротьби за гідне існування на цій землі, яку вони захистили від ворога.
Тож я сьогодні хочу привернути увагу влади до людей із цим статусом. Уявіть на хвилину себе в інвалідному візку по цих побитих дорогах, незрячих, коли вони переходять бар’єри життя, незахищених інвалідів, які купили ліки і мізерні копійки залишились на виживання. Хотілося б, щоб у нашому місті почали приділяти увагу цим людям по-новому, щоб запрацювали хоч один соціальний магазин, соціальна аптека, де б не було надбавки на ці товари по 40 – 50, а то й більше відсотків, а по 5 – 10 відсотків до собівартості продукції. Я надіюся, що з приходом нової місцевої влади і децентралізації на місцях влада нарешті виділить кошти на Статутну діяльність громадських організацій інвалідів, а також приміщення, де б була вода, тепло і орендна плата не стягувалась. І нарешті будуть виконуватись Закон України про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні та Закон України Про реабілітацію інвалідів в Україні, адже виконання цих Законів є невід’ємною частиною вступу України в ЄС і Комітет ООН з прав людей з інвалідністю повинен дати на це згоду і доповідати, як виконується в державі Конвенція ООН про права людей з інвалідністю. Проблеми щодо забезпечення прав цих людей порушила війна, але:
І ми доб’ємось миру,
щастя,
Усе владнається
в державі.
Позбудемось смертей,
тривоги,
Та заживем в добрі
і славі.
Шановні люди з обмеженими можливостями, бажаю вам і вашим близьким покращення умов життя, здоров’я, гідної зарплати та пенсії, добрих та щирих людей поряд і мирного неба над головою.
Оксана ДУБ,
голова Бориславської міської організації
інвалідів «Оберіг»

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.