Не забуваймо про тих, хто в біді

3 грудня 2015 року світова громадськість відзначила Міжнародний день людей з інвалідністю. У Бориславі налічується приблизно 2800 людей з особливими потребами. Всі вони потребують постійної уваги до себе з боку держави, рідних, друзів. З цією метою упродовж 2015 року, як і всі попередні роки, проводилися різноманітні заходи щодо покращення життя інвалідів. Проведення Міжнародного дня інвалідів спрямовано на привернення уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. У міру можливостей Бориславська міська рада та Управління праці та соціального захисту населення намагається надавати допомогу людям із сталими розладами здоров’я та залучає їх до громадського життя.
У вересні 2015 року до Дня міста проводилася Спартакіада людей з інвалідністю, в якій брали участь дорослі інваліди, а також діти-інваліди зі спецшколи-інтернату, організацією якої займалися місцева асоціація інвалідів та відділ гуманітарної політики міської ради. Дітям приготували солодкий стіл, призи. Діти активно брали участь в спортивних змаганнях, декламували вірші, співали пісень.
Управлінням праці та соціального захисту населення Бориславської міської ради за рахунок коштів державного бюджету надавалася грошова допомога для людей, які потребували тривалого лікування, придбання дорогих медикаментів, проведення дороговартісних операцій. Таку допомогу отримали 30 осіб.
Держава, в міру своїх можливостей, дбає про неповносправних людей, забезпечуючи їх технічними, протезно-ортопедичними засобами реабілітації. Протягом 2015 року з подібними питаннями звернулися до управління 65 осіб, в тому числі і діти-інваліди, яких безкоштовно забезпечено інвалідними візками, ортопедичними палицями, милицями, протезами нижніх кінцівок, ортопедичним взуттям та іншими засобами реабілітації.
Також особи з числа інвалідів згідно черги забезпечувалися безкоштовними путівками на санаторно-курортне лікування. Таких виявилося 24 особи.
Вже декілька років поспіль інвалідів забезпечують гуманітарною допомогою. Тут варто згадати і подякувати пастору церкви Воскресіння Христового Мирону Олексієвичу, який постійно дбає про забезпечення інвалідів гуманітарною допомогою у вигляді одежі та взуття. Протягом 2015 року таку допомогу отримали вже 75 осіб. Допомагають інвалідам також релігійна місія «Карітас», єврейське товариство «Хевра», активісти громадської організації «Патріоти ОСА».
Вагому матеріальну допомогу отримали 150 осіб, які опинилися у скрутному життєвому становищі, від тепер уже колишніх депутатів Львівської обласної ради Василя Кочержата та Володимира Голобутовського.
На початку грудня цього року активісти міської організації інвалідів поїдуть до області на урочистості з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю. Урочистості відбудуться у приміщенні Національного академічного українського драматичного театру імені М. Заньковецької, де буде проведено Урочисту академію та фестиваль творчості людей з особливими потребами.
Велике спасибі і пошана людям, які пам’ятають та допомагають тим, кому сьогодні важко, хто потребує нашої постійної допомоги, розуміння та підтримки.
Надія РАТУШНЯК,
головний спеціаліст у справах інвалідів управління праці та соціального захисту населення
Бориславської
міської ради

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.