Гірськолижний комплекс тепер у Бориславі


Напередодні Різдвяних свят, коли погода порадувала нас справжніми зимовими морозами і притрусила снігом, у Бориславі сталася приємна та довгоочікувана подія – було відкрито гірськолижний спуск «Буковиця». Дуже довго чекали на цю подію любителі зимового спорту, адже багатьом з них доводилося їхати за сотні кілометрів, щоб насолодитися активним зимовим відпочинком та катанням на лижах.

Оскільки вже традиційно будь-яка добра справа розпочинається з молитви, настоятелі храму Святої Анни о. Роман Василів, о. Петро Підлубний та настоятель храму Преображення Господнього о. Ярослав Химин відслужили літургію та освятили територію, щоб усім добре працювалося, а відпочинок дарував лише позитивні емоції та задоволення.

– Добре, що діти тепер будуть мати де ходити, тренуватися, їх тут будуть навчати кататися на лижах, тобто будуть займатися вихованням дітей. Церква Христова каже, що починати треба із дітей. Якщо ми будемо починати виховувати молоде покоління, то тоді з них виростуть справжні патріоти, які будуть віддані і вірні своїм батькам, своїй країні, своїй справі, – зазначив настоятель храму Святої Анни о. Роман Василів, а також побажав пану Віталію Мицаку, який вклав у це все свою душу, щоб його праця принесла користь не тільки для Борислава, а й для цілої України.
Після благословення священиків слово взяла ведуча цього заходу Олена Шуфлат:
– Історія гірськолижного спорту в Бориславі сягає ще часів Австрійської імперії, а пік його розвитку був ще за часів польського правління. Тоді у Бориславі була лижна траса, санна траса та трамплін для стрибків. Багато поколінь лижників виросли саме в Бориславі. На жаль, був і період занепаду цього виду спорту. Та нарешті настав час, коли ми можемо відродити те, що мали колись. “Буковиця” це не просто бізнес-проект, це – великий крок вперед у розвитку нашого міста, це внесок у розвиток наших дітей та внуків. Ми впевнені, що на цих трасах виросте не одне покоління лижників та хороших успішних спортсменів, а наші діти вже завтра зможуть стати здоровішими.
А далі відбулося відкриття самої гірськолижної траси. Право першими з’їхати засніженим спуском та розрізати символічну стрічку надали одному із засновників гірськолижного спорту в місті Бориславі, у минулому тренеру дитячо-юнацької спортивної школи «Бориславська сніжинка» Івану Мицаку та його внукам Олександру та Дмитру, які неодноразово захищали, захищають та будуть захищати честь рідного міста, області та України. На змаганнях Міжнародного рівня, в етапах чемпіонатів Європи та на Олімпійських іграх вони гідно продовжують справу свого дідуся та батька. З гірського схилу спустився також наймолодший спортсмен Дмитрик Симович.
Привітав усіх з такою чудовою подією міський голова нашого міста Ігор Яворський:
– С ьогодні маємо дуже приємну подію в житті не тільки нашого міста, а й цілого регіону. Коли я вперше зустрівся з Віталієм, він саме обговорював ідею створення гірськолижного комплексу. Я спочатку дивувався, адже це дуже ризиковано. Та всі ми розуміємо, що він робить чудесну і дуже хорошу справу, яка направлена не виховання дітей та молоді і на розвиток спорту зокрема. Нехай це буде тою першою краплиною у відновленні славних традицій нашого міста. А це, що відкриття гірськолижної траси подія не тільки місцевого, а й регіонального характеру підтверджує і той факт, що сьогодні тут присутні міські голови міст Трускавця й Дрогобича.
Андрій Кульчинський і Тарас Кучма також приєдналися до привітань та побажали успіху в роботі та гарної сніжної погоди.
Також були присутні на відкритті та долучилися до всіх привітань почесний голова громадського об’єднання «Бориславська сніжинка», заслужений юрист України, завідувач секретаріату комітету Верховної ради України, палкий прихильний спорту Юрій Сорочик, заступник голови фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», людина, яка очолює колектив спортсменів-прикордонників, заслужений тренер України, заслужений працівник фізкультури та спорту Микола Подоляк. Вони привітали присутніх із Новим роком, Різдвом Христовим та побажали міцного здоров’я, сімейного затишку та щоб на цій трасі виросли майбутні олімпійські чемпіони.
Насамкінець до слова запросили людину, яка вклала в цю гірськолижну трасу весь свій час та свою любов, Віталія Мицака:
– Я дякую усім присутнім, що прийшли на відкриття цієї траси, отцям – за Боже благословення, за молитву, міській владі за те, що дала можливість втілити цю ідею в життя. А це і минулий міський голова Володимир Фірман, і депутати минулого скликання, а також і теперішня влада, зокрема Ігор Яворський, який підтримує спорт. А ще дякую своїй дружині Світлані та батькові Івану, всім однодумцям, всім любителям зимового спорту, друзям Віктору Концу та Роману Дурбаку, Андрію Симовичу, які допомогли мені в цьому, бо один я б цього всього не зробив. Ми будемо продовжувати працювати, щоб зробити ще краще.
Тож “Буковиця” запрошує гостей та любителів активного відпочинку в мальовничий край. Тут розташовані три витяги, а трасу можна вибрати як для новачків, так і для досвідчених лижників та сноубордистів. А для придбання абонементів та отримання знижки діє зручна система електронних грошей “Bukcoin”. Всі розрахунки проводяться за допомогою єдиної пластикової картки. Придбати її можна в касі комплексу “Буковиця”. Термін дії картки необмежений, тому невикористані кошти на картці залишаються і їх можна використати протягом наступних сезонів. Для відвідувачів ГК “Буковиця” завжди відкритий прокат гірськолижного спорядження. Тут можна підібрати все необхідне спорядження для кожного індивідуально. Орендувати можна як комплект, так і деякі елементи потрібного спорядження. Для максимальної зручності любителів лижного спорту та тих, хто хоче опанувати цей вид спорту створено гнучку систему навчання. Інструктори допоможуть як дітям і початківцям оволодіти базовими навичками,так і досвідченим лижникам, які бажають покращити свої навички, підвищити рівень катання та вдосконалити техніку.
Слід зазначити, що в усі дні після відкриття на гірськолижному курорті “Буковиця” люду було стільки, що навіть спорядження не вистачало. Відвідувачі приходили як зі своїм спорядженням, так і брали на прокат. Незважаючи на доволі велику чергу, люди наполегливо чекали, щоб отримати необхідне спорядження та проїхатися гірськолижним схилом. Та що й казати, багато туди йшли пішки та ще й з лижами на плечах.
Гірськолижний курорт “Буковиця” пропонує відвідувачам повноцінний, активний відпочинок, адже тут можна не тільки покататися на лижах чи сноуборді, а й помилуватися неймовірними, гірськими краєвидами, подихати свіжим, зимовим повітрям, отримати незабутні враження та масу позитивних емоцій.
Ірина НОВАК

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.