Наша пісня й коляда лине по Вкраїні

У середу, 13 січня, у Будинку дитячої та юнацької творчості пройшов масовий захід «Наша пісня й коляда лине по Вкраїні». На святі можна було почути не лише традиційні віншування, щедрівки та колядки, а й поринути у світ історії українських звичаїв. Адже традиційно на Різдво коляда оспівує цілих три свята, які приходять один за одним, створюючи гарний настрій на декілька тижнів.

Перший празник – це Різдво Спасителя світу. Колядники ходять до кожного дому, приносячи із собою благу вість – з нами Бог.
Другий празник – святого Василя. В цей день співають щедрівки, засівають пшеницею та житом, бажають щастя й добробуту в новому році.
А потім приходить третє свято. В народі воно зветься Водохрещем, бо в цей день звершується освячення води. Також цього свята оспівується Богоявлення або Хрещення Господнє.
Організатор свята Галина Криворучишак розповіла гуртківцям БДЮТ та всім присутнім про традиції та святкові обряди цих трьох празників. ЇЇ розповідь про особливості святкувань кожного свята гармонійно поєднувалися із віншуваннями діточок та возвеличенням Спасителя у колядках, які підхоплювали всі присутні. Цей різдвяний захід приніс масу задоволення та позитивні емоції як і юним вихованцям БДЮТ, так і керівникам закладу та батькам. А найголовніше це те, що саме такі заходи допомагають дітям зрозуміти духовну суть Різдва і прийняти Господнє благословення.
Леся КУЗНЯК-
ТОПОРОВИЧ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.