Є у Бориславі голова!

Я так думаю

imagesЯ не депутат, не на посаді, але Борислав – моє рідне місто, і все, що його стосується і що в ньому відбувається, цікавить мене і турбує. У «Нафтовику Борислава» за 3 лютого цього року прочитала статтю депутата міської ради Віктора Руднєва «Чи є у Бориславі голова?». Мене здивувала його позиція. Я не збираюся нікого критикувати, ні виправдовувати. Хочу висловити свою думку. Кажете: «Голова прийшов на ту посаду відсидіти термін». А Ви, пане Вікторе ?
Коли Ви були кандидатом в депутати, обіцяли докласти багато зусиль, щоб вирішити проблеми міста, які вже тоді були і які Ви перерахували у своїй публікації. Ви не казали, що від Вас нічого не залежить.
Дивлюся міські сесії і не бачу, щоб п. Руднєв щось суттєво пропонував або доповідав про виявлені недоліки? Ви узагальнюєте загальновідомі факти, що набули особливої гостроти в останні місяці. А хіба вони виникли лише при теперішньому голові?!
Дещо дивує Вами сказане: «Ми змусили піти Фірмана з цієї посади, але він хоч і безрезультатно, але впирався» і т. д., або «Один голова має давати команду, що потрібно робити». Ви стверджуєте, що для вирішення тих проблем потрібні гроші і фахівці, а я додам, – і час. Для прикладу, міст через Тисьменицю, про який Ви не згадуєте? Для Борислава спорудження цього мосту є крайньою необхідністю. Він був зруйнований під час липневої повені ще в 2008 році. І тільки тепер, згідно укладеної владою угоди, Вінницька фірма планує завершити його відновлення у 2017 році. Це буде коштувати майже 12 млн. грн. А може й більше. А хто добився виділення коштів?! Ви знаєте, скільки для цього було потрібно часу? Не сто днів!!! Що стосується водоканалу, тут також можна багато переповідати. Питання – не сьогоднішнє.
Депутат Степан Кость на сесії зазначив, що житлово-комунальна комісія на чолі з депутатом Ігорем Тарновецьким розробила чіткий перелік пропозицій, як вийти з прірви водоканалу. Ситуація з водопостачанням у місті катастрофічна, і то справді для всіх мешканців Борислава велика біда. Це питання номер один. Але не сам голова буде його вирішувати. Коли йдеться про конкретні рішення, то вони неможливі без безпосередньої участі депутатського корпусу та рішень сесії міської ради.
Дуже багато можна говорити про міські проблеми. Їх надто багато. І Ви, пане Вікторе, як депутат міської ради, мали би розуміти, що виникли вони не сьогодні і сьогодні чи в лічені дні ніхто їх не вирішить. Таке господарство дісталось теперішньому голові. Як каже депутат Василь Піх: «В місті було і далі триває каригідне вирубування і розкрадання лісу, що належить громаді. Лише тепер створена депутатська група для обстеження відомчого лісу міської ради. Але треба ще обов’язково назначити доглядача громадського лісу». Міський голова Ігор Яворський постійно наголошує, що будь-хто при виявленні фактів самовільної вирубки чи вивозу лісу може зателефонувати на цілодобову службу 15-50, а звідти ці дані оперативно будуть подані у відділ міської ради з надзвичайних ситуацій.
Добру справу започаткував міський голова – регулярні понеділкові прямі лінії по радіо, що дає можливість мешканцям міста, спілкуючись з головою, розповісти про свої претензії до посадовців та безпорядки в місті, а також висловити свій погляд на можливі шляхи їх усунення. Голова запланував проводити щотижневі виробничі наради і з запрошенням представників депутатського корпусу. То як Ви думаєте? Щось робиться? Можливо, це все робиться поволі. Тоді треба більше всім активізуватися. Може, не все бачимо і все знаємо. Недоліки є! Так працюймо. Одними словами проблеми не вирішиш.
Так, нам сьогодні погано. Матеріально важко: ціни ростуть, безробіття, війна… А тут ще так багато побутових негараздів. Не все вдається зробити. Шукаймо вихід і не тратьмо надії.
Цікаво було б почути, що зробив депутат Віктор Руднєв за 100 днів, окрім критики.
Ольга ШВЕД,
Почесна громадянка міста

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

10 коментарів до нотатки “Є у Бориславі голова!”

  1. Цзянсу Сунин коментує:

    А я так думаю…
    Попроваджу вас троха по своїм місти. В центрі маємо суперґранітовий пйедестал, котрий мав стати коло фонтану, але шось сі не получило, його перенесли і теперка він стирчит між міськрадов і ґлувнов біблотеков. На нім повинен стати Шевченко, шо за свого життє не наближавсі до нашого міста ближче ніж на пітсот кільометрів.
    Наразі ж, вже штири роки, як кажен може вилізти на ту тумбу і зробити си селфі, жи ніби то йому памітник !
    В культурально-відпочинковім, ордіна сутулова, парку маємо дитєчий майданчик і качелі, котрому могли б позаздрити найбільш розбомблЕні міста ДиНиРиЛиНиРи… Дітиска ту здобувают, мож повісти, правду жизні, з малих підгузників поміж кавалків арматури, битого шкла і цегли. Розпєрдолили го так, ніби які слони на день ВДВ з зоопарку втекли і тамка пива попили.
    Музей нафтовиків під отвартим небом в тім самім парку тиж радує око ! Штири слупи*, п’єть прольотів паркану, купа зрізаних деревів – така ото достопрімєчатєльность. Дитєчий шпиталь шіст літ покриваєсі грибами ззовні і зсередини, ніхто му ради не може дати. ВодоСканДал передаєсі у спадок від єдної влади до єнчої. Нешчасний міст через потічок ширинов двайціть метрів вже девіт років сі будує, штирнайціть фірм сі помінєло, але ніц з того не виходит. Бо проєкт до него дуже сиромудрий, не кажен архітект даст си ради. А наш – тим більше.
    Але то ше не фсьо. Теперка постала нова проблєма. На Алєї Слави раньче був стихійний тарґ*, бабки продавали єйці, млєко і гриби в літі. Теперка прийшли обмилки* і го розігнали. Нинішня проблєма полігає в тім, жи міськова рада смарує си голову*, як тоту алєю теперка перебудувати, би мож було побільше грошів підбрити у відповідну кішеню !
    Вибачєйте, але знимки друкувати не буду, бо мі встид*, та й не треба, бо ту оповідку мож використати до половини міст нашої Неньки. Курва, ну чому то так : за шо та засрана влада сі не вОзьме, нич до коньца не доведе ??? З любим партийним прапором в руках !!! Така правда, на жаль !
    А всьо остальне в нашім місти пороблЕно, всьо елєґанцко ! Місто з висоти пташиного польоту виглідає люкс, як казали древні шумери, як пулдупи зза кшака*.

    Завше ваш, Яків Кутовий.

    PeSe. А на тотій Алєйці я увічнив би всіх ВИДАТНИХ містян. Впевнений, жи жаден з мошновладців за останніх двайціть п’єть літ до них не належит

    *кшак – кущ, слуп – стовп, тарґ – базар,
    смарує си голову – переживає, мартвит сі,
    бо мі встид – соромно,
    обмилок – такий мусармєнт, шо сі передів на поліцая

    Відповіcти
    • Віталій коментує:

      Пановє, Алеї Слави вже давно нема.Знищено . Хіба Апея Ганьби міста . Заасфальтувати, встановити столи для продажу фруктів-овочів . Все . Колону, аби не впала кому на голову, розібрати

      Відповіcти
  2. Бориславець коментує:

    Руднєв- смішний, банальний, дрібний популіст, який сам не розуміє слова, якими говорить. За імітацією активної громадської роботи стоїть бажання дорватись до корита і отримувати вже хабарі не тільки від крадіїв лісу і дрібних чиновників, а і дорватись до бюджету громади міста. Чи депутат може сплачує всі податки? Можливо, його віднесли до лику святих вже? Бо почитаєш звіт про роботу…просто якийсь новоявлений месія з Борислава… А крім набору букв більше нічого немає, конкретики немає, стратегічного бачення немає, відчуття реальності немає, розуміння своїх обов’язків і персональної відповідальності немає…одні пусті слова нічим не підкріплені…хоча чому і кому дивуватись, такі, як Руднєв завжди розраховували на довірливих співгромадян, які із-за складного життя подекуди просто втратили надію…а для пустослова це найкращий грун. Шановні співмешканці Борислава, давайте нарешті навчимось оцінювати по-справах, а не по буквах. А час розтавить все на свої місця…судимості, брехня, провокації, наклепи та багато інших пікантних подробиць…настав час людям почути хто насправді ховається під образом Бориславського “парасюка” і хто тягає його за “ниточки”.
    Продовження буде…

    Відповіcти
    • Віталій коментує:

      Чому Ви вважаєте пана Руднєва смішним ? Ви тільки почитайте, у скількох комісіях він Є ЧЛЕНОМ ! Отже йому необхідна додаткова енергія, сила .Тобто потребує постійної порції ВІАГРИ . А пан Яворський не може забезпечити таку активну людину таким необхідним ПРЕПАРАТОМ . Тож дамо належну оцінку пасивності пана Яворського у вирішенні такого нагального питання і наказуємо нашому голові міста частіш і постійно виписувати депутатам, особливо пану Руднєву ПОРЦІЇ ЯКІСНОЇ ВІАГРИ . ЩОТИЖНЕВО , будуть разючі зміни та досягнення у роботі отих членів .

      Відповіcти
  3. Пилип з Конопель коментує:

    Ольго Миколаївно, це ж що ж то за міст такий дорогий і тривалий що будуватимуть аж від 2008 до 2017 року? Це ж як Ла-Манш!!!! Чи може шукали так довго пилку на той бюджет? :)

    Відповіcти
  4. Орест коментує:

    Рудю хтось замовив…:))) зНАЧИТЬ рУДЯ ШОСЬ ВАРТИЙ…..

    Відповіcти
  5. Іван коментує:

    Гівна варте оте гниле скавуління Рудого. Не міг дрібний автомобільний контрабандист, який заввжди під кимось ходив, таке написати. Його активна “боротьба” із Яворським зводиться до того, щоб дорватися до корита і загрібати бабло.

    Відповіcти
  6. FRANKO коментує:

    На ноль ділити не можна….всі це пам’ятають з шкільного курсу математики…так от, Руднєв ноль…хто його міг замовити)) Бориславський “Ляшко”- популіст, лідер цирку шапіто, крикун і просто непорядний чоловік!!!

    Відповіcти
  7. Віталік коментує:

    А може дітям хоча один дитячий майданчик побудував,а бо хоча якусь ковбицю в землю забив,а би молодь мала на чому сидіти,мовчу вже і про футбол,і парк і дюсш,короче пусте місце руднєв

    Відповіcти
  8. V_PIK коментує:

    А по суті хтось щось напише?. Чи в Бориславі хіба одні базарні баби (добре хоть на матюкливі). Може голова що скаже? “Почотні” вже сказали, Моськи тоже….

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.