«Цвіт нації» – 2 роки разом

006

Громадська організація «Цвіт нації» утворилася ще 27 березня 2014 року. Спочатку очолював її Юрій Гаман, а від жовтня 2014 року головою організації став Віктор Кравцов. На момент створення сюди входило лише 12 осіб. Та на сьогодні ГО налічує вже більше 30-ти людей різних за віком, за видом своєї діяльності, різних за вподобаннями та захопленнями. Тут зібралися любителі музики, які спробували себе вже у ролі композиторів, або ж ті, хто просто любить співати, юні письменники, які пишуть не тільки поезію, а й прозу, любителі театрально мистецтва (багато членів організації є акторами Бориславського народного театру імені П. Телюка), танцюристи та навіть фотографи.

Активісти ГО «Цвіт нації» прославляють наше місто на багатьох Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах, здобуваючи кожного разу призові місця, активно долучаються до культурного життя міста, беручи участь у різноманітних заходах, святкуваннях, урочистих академіях, концертах та вечорах. Багато акцій та заходів організовують самостійно, серед них і благодійні концерти на підтримку воїнів АТО.
Тож у переддень свого дня народження, 26 березня, у приміщенні Бориславської міської центральної бібліотеки відбувся літературно-мистецький захід «Цвіт нації – 2 роки разом». Розпочала свято активістка громадської організації, ведуча заходу Юлія Квітовська. Вона привітала всіх членів організації з днем народження та запропонувала переглянути невеличку сценку про те, як створювалася організація, які труднощі виникали спочатку, про людей, які не одразу повірили, що з цього щось вийде, та в кінцевому результаті про їх досягнення та успіх. А далі для всіх присутніх виступили гурт «Метафізика», який утворився зовсім недавно, у складі Віктора Кравцова та активістки ГО Вікторії Чорної. Історія створення цього гурту також дуже цікава. Віктор пише поезію, а Вікторія грає на фортепіано, на бандурі і співає. Та найбільше їй до вподоби гітара. З нею дівчина не розлучається майже ніколи. Ось і почала складати музику до віршів. А коли їхала на один із конкурсів Віктор вирішив написати пісню, з якою і отримала перемогу. Так і виникла ідея: чом не створити гурт? Ось і вийшло. В їх репертуарі вже понад два десятки пісень. Восени вони вже записали свій перший альбом під назвою «Цілуй». Туди увійшло 10 пісень. А на дні народженні громадської організації відбулася презентація вже другого їхнього альбому. Слід зазначити, що Вікторія стала лауреатом ІІ премії на Міжнародному конкурсі-фестивалі дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва «EMPIRE OF ARTS», лауреатом ІІ премії Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Юні таланти України» та привезла гран-прі із Всеукраїнського фестивалю авторської творчості «Мій рідний край», який проходив в Очакові.
Поміж виступами «Метафізики» для присутніх виступали лауреати різних конкурсів, серед яких лауреат ІІ премії Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Юні таланти України» у номінації «художнє читання» Марія Кандур, яка зачитала свій авторський твір та вірш «Війна» талановитої бориславчанки Софії Придатько; лауреат ІІІ премії у 2015 році та лауреат ІІ премії у цьому році Міжнародного фестивалю-конкурсу «Місто Лева» у номінації «народний вокал» Софія Микулич, яка виконала пісню «Чом ти не прийшов»; лауреат ІІ премії цього ж конкурсу у номінації «танці народів світу» Адріана Метельська, яка цього вечора подарувала присутнім чудову гру на скрипці; володар гран-прі Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена» у номінації «гумор», актор Бориславського народного театру імені П. Телюка Андрій Делінкевич, який до сліз розсмішив бориславців гуморескою та зачитав вірш нашого земляка, видатного українського письменника, 160-ти річчя від дня народження якого відзначаємо цього року, Івана Франка під назвою «Декадент». Далі виступали талановиті члени організації, серед яких акторка Бориславського народного театру імені П. Телюка Марія Гадубяк, яка зачитала вірш Тараса Шевченка «Лілея» і прозовий твір та Наталя Сабат, яка зачитала поезії Віктора Кравцова та Софії Придатько. Дует у складі викладачів Бориславської дитячої школи мистецтв Марії Сподарик та Оксани Труш на електронному піаніно виконали увертюру до фільму «Діти капітана Гранта».
Після виступів артистів, ведуча розповіла присутнім історію про те, як створювався логотип «Цвіту нації»:
– Він повен символіки: жовте коло означає нескінченність та сонячну позитивну енергію, вінок навколо нього – об’єднання творчих особистостей та патріотів свого міста і країни. Це ви можете побачити у синьо-жовтому сплетінні пелюстків між якими червоним намистом розкинулись квіти – символ процвітання і вічної молодості душі. Сам текст розміщений у колі так, що утворює підкову, а сім зірочок над нею символізують щастя.
Насамкінець свята з піснею виступили Ольга Кузимко та Вікторія Чорна.
Сам же голова громадської організації Віктор Кравцов каже:
– Організація відкрита для всіх, хто бачить себе будівельником достойного майбутнього нашого міста й України в цілому. Ми намагаємося задовольняти естетичне задоволення потреб бориславців та гостей міста, самовдосконалюватися, розвиватися, зберігати та поширювати культуру серед молодого покоління, бо саме молодь є тою губкою, яка увібравши в себе цінності зараз, буде пропагувати їх у майбутньому своїм дітям. Саме так утворюється непереможна, згуртована, талановита, культурна нація. Ми, як громадська організація, лише розпочали свій рух, але віримо, що ми, подібно магніту, будемо притягувати людей, що всім серцем вболівають за долю нашого міста і рівномірними темпами будемо змінювати свідомість громадян у правильному напрямку.
За два роки існування організації тут об’єдналося чимало талановитих людей, які не мали змоги проявити себе самостійно. Та зараз з допомогою друзів кожен з них може втілити в життя свої ідеї, свої мрії та плани, працюючи на благо нашого міста.
Захід завершився, а члени громадської організації «Цвіт нації» та гості, які прийшли подивитися на бориславські таланти, ще довго не могли розійтися. Ще до пізнього вечора розмовляли за гарячим чаєм хто про що та ділилися подальшими планами.
Ірина НОВАК

Марія Сподарик та Оксана Труш

Віктор Кравцов, Вікторія Чорна, Андрій Делінкевич

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.