Дивні перлини Франкової казки

003

У багатій і різноманітній творчості Івана Франка, яка становить цілий період в історії української культури, видне місце займають казки. У літературному доробку І. Франка їх близько п’ятдесяти, велика група казок про тварин об’єднана автором спільним заголовком «Коли ще звірі говорили». Герої цих творів – хитра Лисичка, хижий Вовк, мудрий Їжак, вигадливий Осел та інші – є носіями певних людських якостей, а самі казки під личиною вигадки криють велику життєву правду.
Члени клубу «Казкарі», що діє при міській бібліотеці для дітей, – учні 4-Б класу ЗОШ № 3, класний керівник Ольга Лісович, – люблять і вивчають твори великого Каменяра. Недаремно звуть їх в рідній школі «Юними франківцями».
До 100-річчя від дня смерті та 160-ти річчя від Дня народження І. Я. Франка діти проілюстрували улюблені казки, створивши цікаві малюнки.
Яскрава виставка цих робіт під назвою «Дивні перлини Франкової казки» прикрашає веранду міської бібліотеки для дітей і закликає всіх дітей долучитись до невичерпної скарбниці Франкової творчості.
Наталя БАРАНЯК

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.