МИ ВДЯЧНІ ЗА ПІДТРИМКУ І РОЗУМІННЯ

003

Нині наша Україна переживає найважчий період від часу здобуття незалежності: війна на Сході, глибока економічна криза, корупція, безробіття, зубожіння основної маси громадян, низький рівень розвитку населених пунктів. Але попри усі негаразди українці впевнено дивляться у майбутнє, розбудовуючи нашу державу, свою домівку, обравши європейський курс.
Яскравим прикладом того, як можна зробити своє містечко комфортним, зручним для проживання, слугує селище Східниця – невеликий гірський бальнеологічний курорт, відомий не лише в Україні, але і поза її межами.
Гарна добротна дорога, без ям, акуратні чистенькі вулички, по-господарськи доглянуті обійстя, цікаві, по-європейськи облаштовані відпочинкові комплекси, прекрасні парки, дитячі майданчики, музей під відкритим небом, сучасний і місткий амфітеатр «Співоче поле», численні мистецькі об’єкти – це те, що впадає у вічі усіх, хто вперше відвідав селище і хто довго не був у Східниці.
Кожен дивується, яке гарне селище, як багато зроблено. Заслуга усіх цих прогресивних перетворень, безперечно, громади Східниці, яку ось уже другу каденцію очолює селищний голова Іван Піляк, кредом роботи якого є: «Якщо ми самі собі не дамо ради, то ніхто нам не допоможе». Під керівництвом цього молодого, творчого, розумного війта зроблено чимало, але особливо помітні результати роботи у підтримці закладів освіти: це дитячий садок, це школа. І не випадково: адже Іван Євгенович, корінний мешканець Східниці, сам свого часу навчався у школі, типовому «совєцкому закладі», який, м’яко кажучи, потребував змін як у зовнішньому вигляді, так і всередині.
І тому ми, члени педагогічного колективу Східницької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, хочемо подякувати нашому селищному голові Іванові Євгеновичу Піляку за все : і за величезну матеріальну допомогу (підкреслимо , що сама будівля школи не є на балансі Східницької селищної ради), за творчу підтримку, яку ми, педагоги, отримуємо від нього, спілкуючись; за його оптимізм, прагнення того, аби східницькі школярі мали усе необхідне для якісного навчання, виховання, фізичного розвитку.
Робота голови у підтримці місцевої школи величезна: красивий, зі смаком відновлений фасад школи, брукована доріжка, добротний дашок над вхідними дверима (дрібничка, але…), укомплектований, відремонтований спортзал (про такий свого часу мріяв пан Іван та його друзі, будучи учнями), кабінети фізики та хімії, світла і простора учительська кімната; на завершенні укомплектовування кабінету інформатики – сучасного, зручного для навчання, кабінету, зробленого за всіма чинними вимогами і стандартами; щорічна відзнака цінними подарунками, книжками учнів школи за особливі заслуги у різноманітних шкільних і селищних заходах. Мало хто із випускників – медалістів може не похвалитися особливою Почесною грамотою, оригінального дизайну від селищного голови , врученою особисто учневі, яка надихає нашу молодь на досягнення.
Не перелічити ті «матеріальні дрібнички», які надає Іван Євгенович як селищний голова і особисто – як небайдужий східничанин.
Особливо хочемо подякувати селищному голові за його гуманітарну політику у напрямку розвитку шкільництва Східниці, орієнтовану на європейський вибір українців. Це , насамперед, нещодавно підписана Угода з однією із шкіл міста Ауце (Латвія) про співпрацю, цим обидві сторони зміцнили дружні стосунки, які в перспективі стануть підґрунтям для реалізації спільних освітніх проектів. На церемонії підписання Угоди був присутній селищний голова Східниці – Іван Піляк та голова муніципалітету Ауцького краю (Латвія) – Гінс Камінські.
Усе це невеличка низка тих справ, які зроблені при підтримці, чи безпосередньо за особистим сприянням нашого селищного голови.
Але не даремно у народі говорять: «Хто робить, того найлегше критикувати, звинувачувати». Пан Іван добре знає, що це таке, відчув на собі ці так звані переваги успішного головування, та, попри все, він не здається, бо відчуває підтримку і розуміння переважної більшості східничан (82% односельців підтримали його на чергових виборах), освітян зокрема, які допомагають у здійсненні його задумів і планів.
А опонентів, опозиціонерів, яскраво виражених недругів у нашого війта вистачає. В цьому ми переконувалися неодноразово, прикладом є і окремий номер (№51,12.08.2016 р.) газети «Антикорупційний вісник», де брехливо, брутально, із цинізмом прокоментовано роботу голови та підтримку його східницькою громадою. На усю цю писанину можна відповісти такою ж риторикою у конфесійному стилі: «Не судіть і несудимі будете», або «Хай першим камінь кине той, хто сам без гріха».
А найголовніше: запитаймо словами класика: «А судді хто?». І чому авторів цієї статті більшість східничан не бачили у вічі, не пам’ятаємо ми, вчителі, їх серед учнів нашої школи.
Але сподіваємося на те, що добрим намірам нашого селищного голови не стануть на заваді ніякі труднощі і перешкоди.
Тож, колектив Східницької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 щиро вдячний селищному голові І. Піляку за активну постійну допомогу школі та цінує і підтримує його європейський підхід до господарювання і розвитку селища Східниця.
Г. Баран, Л. Будь,
Ю. Будь, А. Галущак та інші освітяни.
Всього 20 підписів.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.