Про надання субсидій

002

Право на отримання адресної безготівкової субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а також готівкою на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива поширюється на громадян, які проживають у житлових приміщеннях (будинках), в частині оплати ними користування житлом; утримання житла; управління багатоквартирним будинком, комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Для призначення субсидії необхідно подати два документи – заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Не подаються довідки про доходи зареєстрованих осіб, відповідна інформація зазначається у декларації.
Довідки про доходи подаються лише у разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування.
Заява та декларація можуть бути надіслані поштою або в електронній формі з використанням засобів телекомунікаційних систем. В такому випадку субсидія розраховується лише після підпису зазначених документів у місячний строк.
Субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами та обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу.
Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення з призначенням субсидії до дати закінчення опалювального сезону, але не більше, як на 12 місяців.
За наявності договору найму (оренди) субсидія призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більше, ніж на 12 місяців, та до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору найму (оренди).
Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (орендарі – про осіб, які фактично проживають); зміну їх соціального статусу; переліку житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг; купівлю товарів або оплату послуг на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. гривень шляхом подання відповідних документів.
Після закінчення строку отримання субсидії органи соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді (крім орендарів житлового приміщення та осіб які звертаються за субсидією на скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо).

Н. ПОПОВИЧ,
начальник відділу прийняття заяв та документів

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.