ОСОБЛИВІ ТАЛАНТИ

Справжнє свято доброти, щирості, надії, співчуття і співпереживання відбулося минулого вівторка у міському історико-краєзнавчому музеї. Презентація виставки різноманітних творів ужиткового мистецтва, створених руками діточок з особливими потребами, що ними опікується міський благодійний фонд «Карітас», не залишила байдужим жодного з присутніх. Справді з любов’ю оформили презентовану експозицію працівники музею та волонтери.
Відкриваючи урочистість, науковий співробітник музею Галина Спас підкреслила: «Виставку «Особливі таланти» підготувала молодь з особливими потребами. Ці діти на власному прикладі доводять, що людині все під силу досягти, варто лише наполегливо і терпеливо працювати та вірити у власні сили. Ми ж усі повинні надати цим талановитим дітям можливість відчути себе потрібними та важливими для суспільства…».
До присутніх звернувся священик храму Святої Анни (УГКЦ) отець Петро Підлубний, який очолює міський «Карітас» від часу його заснування у 2004 році.
– Ця виставка творів наших вихованців – це ніби їхній світ, такий красивий, незбагненний, що вражає натхненністю, працьовитістю, вражає душевним теплом, що ніби віє від кожної з цих творених з любов’ю витворів їхніх рук. І ще б хотів сказати, що ця своєрідна сім’я дітей з особливими потребами, що сформувалася у нашому «Карітасі», справді талановиті і щедрі душею особистості, які прагнуть реалізувати себе у цьому нелегкому житті. І наш обов’язок підтримати їх у цьому прагненні і допомогти…
Всі спільно помолилися, щоб Господь благословив подальшу творчість авторів творів цієї експозиції, всіх вихованців «Карітасу», додав їм сил і натхнення на подальшу працю, подальші успіхи.
Заступник міського голови Роксоляна Гарасимів у своєму слові наголосила, що ця виставка свідчить про талановитість вихованців соціального центру благодійного фонду «Карітас». А ще про те, що ця благодійна установа розвивається, міцніє, там створено всі умови для того, щоб діти мали можливість малювати, вишивати, навчатися, реалізувати свої творчі здібності. І можна тільки подякувати тим людям, що працюють у соціальному центрі, адже їхню роботу, те добро, яке дарують дітям, важко переоцінити.
Своїми враженнями від побаченого в експозиції поділилися Наталя Кравцова та Алла Горбачова, подарувавши присутнім власні поетичні рядки. «Сонячний вальс» виконав юний акордеоніст Богдан Білинський. Пісню «Надія» подарувала учасникам цієї презентації Оля Кузимко.
Гарні слова і побажання учасникам виставки висловила керівник центру «Відкрите серце» для молоді з особливими потребами Іванна Білинська. А далі – ніби справжнє диво. Інакше як дивом важко назвати театральну виставу-казку «Зірка» у виконанні молодіжного складу міського народного театру імені Петра Телюка. Справді слухали затамувавши подих і переймалися дійством та грою юних акторів усі присутні.
А закінчити цю коротеньку розповідь хотілося б дуже гарними поетичними рядками Наталі Кравцової, в яких ніби сконденсовано все, що хотів би сказати кожен з нас, присутніх на цій презентації. Цей вірш і пропонуємо вашій увазі.

Ігор ЮРИНЕЦЬ

 

Музей

Музей. І виставковий зал,
И розкішна атмосфера свята
І виставлено на загал
Те, що зробили рученята.
Тих діточок, що в черствоті
Не звикли навіть помічати…
Й не знає той, не знають ті,
Що в Бориславі їх багато,
А вони є, вони – між нас,
Стидаючись, що є баластом
Для всіх здорових. Й водночас
Творять нечуване й прекрасне
Вражає: що вони – сім’я,
Об’єднана у Карітасі.
І кожен з них – окреме «Я»,
Незмішане у сірій масі
З душею і таким теплом
Тут виконано кожен виріб.
Ось там – розшите полотно,
А там, коралі… В вищій мірі
Це просто чудо! Дітям цим
Уклін низький й подяка щира,
Бо довели вони усім
Що є Любов, Надія й Віра!
P.S.
Респект окремий для Отця
Петра Підлубного, що з Анни,
і волонтерам. Праця ця
Свята до вищої пошани.

Наталя КРАВЦОВА

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.