БЕЗ ОТЦЯ ВАСИЛЯ МИ НІБИ ОСИРОТІЛИ

Славна і прекрасна наша земля. А для нас, мешканців мікрорайону Губичі, здається, що наша міська околиця найкрасивіший куточок Борислава. І, мабуть, так воно і є. Адже справжньою окрасою Губич є два храми Української Греко-Католицької Церкви, що вистояли у часи комуністичного лихоліття і з перших років Незалежності стали справжніми центрами відродження духовності нашого народу. Громада справді об’єдналася і дбає про свої духовні святині.
Все довкола храмів розквітло, висаджено вічнозелені ялинки, які в часі Різдвяних свят були святково прикрашені і сповіщали про найвеличнішу подію для всіх християн світу. І в усьому цьому величезна заслуга нашого пароха отця Василя Штокала, який зумів об’єднати громаду і жодна подія у Губичах – чи то в школі, чи в будинку «Просвіти» не відбувалася без його активної участі. Він завжди знаходив спільну мову і зі старшими людьми, і з нашою шкільною молоддю, завжди підтримував всі цікаві задуми та ініціативи і допомагав їх зреалізувати. Тому для губичан такою невеселою стала звістка, що нашого люблячого отця переводять на парафію до Східниці, а нам присилають священика із Залокоті – Святослава Городецького.
Звичайно, ми нічого не маємо проти новопризначеного священика, – отця Святослава. Але для чого це? До отця Василя громада вже звикла, всі ми дуже його любимо, він став ніби частинкою нашого християнського згромадження: завжди усміхнений, завжди щирий у стосунках зі своїми прихожанами, завжди готовий вислухати і допомогти. Ніколи не чули від нього про якісь гроші чи оплату за вінчання чи похорон, всі кошти йшли до церковної каси, з якої навіть роздавали допомогу бідним та самотнім. От тому, як говорять у нас, губичани зараз ніби осиротіли. Нічого не маємо проти нового настоятеля нашого храму, але сумуємо і завжди будемо сумувати за своїм отцем Василем Штокалом. Багато губичан навіть кажуть, що будуть їздити до Східниці.
Багато писати не будемо, бо зараз вже нічого не зміниш. Але так би хотілося, щоб повернули нам нашого духовного наставника.

Станіслава ЛЕНЧУК,
мешканка Губич

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.