Водопостачання у місті налагодиться

Нещодавно Борислав захлиснула хвиля обурення – дороги поливаються водою у мороз і перетворюються на справжні ковзанки, деякими вулицями рух просто паралізовано. Витоки з водопроводів завдали чимало шкоди, а їх ліквідація лише добавила поганого настрою бориславцям, адже дороги мало того, що слизькі, так ще й перериті. А ще звідусіль лунають зауваження стосовно «вдало» підібраного часу для ремонтів. Ситуація розпалилась до максимуму.
На сьогодні криза вже майже минула, – більшість витоків ліквідовано, дороги по максимуму розчищені та посипані, – але роботи ще дуже багато. Про цю непросту ситуацію розмовляли з першим заступником міського голови Едуардом Бринем.
– Ситуацію, яка зараз сталася в місті, можна назвати очікуваною, але непередбачуваною, – розповідає пан Едуард. – Через різку зміну температури у міських водопроводах «вилізли» слабкі місця, при чому декілька одночасно. На жаль, одразу провести ліквідацію цих витоків було неможливим, ба навіть нерозумним, адже у ветхій старій системі появилось би ще більше витоків і тоді ситуація стала би вкрай критичною. Відтак була розроблена стратегія, яка була спрямована першочергово на повну заміну водопровідних труб на основних магістралях. Впродовж тривалого часу проводились заміни труб на вулицях Степана Бандери, Володимира Великого та Дорошенка. Звісно це принесло чималі незручності місцевому населенню, але, на жаль, без них просто неможливо виконати необхідну роботу. Зараз, як тільки дозволяють погодні умови, інтенсивно ведуться роботи по заміні труб на вказаних вулицях.
Усім відомо, що комунікації у нашому місті зараз знаходяться у вкрай плачевному стані. Для того, щоб повністю замінити старі трубопроводи на нові потрібно чимало часу і ресурсів. Але потрібно вважати і на таку річ як тиск води. Після заміни частини труби тиск зростає, відповідно збільшується навантаження на ще не замінені частини. Це в свою чергу призводить до нових витоків і зайвих затрат часу та ресурсів на усунення нової проблеми.
Тиск піднявся у мережі через введення в експлуатацію другого насосу на водонасосній станції Рибник. Два насоси працюють на повну і подають воду на Бухів, а також у два баки РЧВ на 4000 м³ кожен. Також на тиск впливає і те, що Бухів знаходиться вище міста, відповідно додатковий насос, розгін води «з висоти», нові труби в сумі дають такий тиск, що ветхі ділянки комунікацій не витримують напору і дають слабину.
Для стабілізації тиску в мережі вже встановлено три регулятори (вул. Дрогобицька, Лугова та до смт. Східниця) і своєї черги очікують ще три. Але на них не зупиняться і в місті планують поставити їх усюди, де буде потрібно, за відповідними розрахунками.
Роботи з відновлення та заміни водопроводів триватимуть ще довго, але на основних магістралях будуть завершені найближчим часом, адже від них залежить забезпечення водою значної частини мешканців міста.
Звісно, це неприємно мати цілу купу проблем, пов’язаних з ремонтами, але без цього не обійтись. Важливо зрозуміти, що за один день багаторічні проблеми не вирішуються. Вони потребують детального аналізу, а потім ще ретельнішого виконання відповідних робіт. Звісно помилки бувають у всіх, але ж не святі горшки ліплять. Тому не варто лаяти тих, хто старається хоча б щось зробити, а краще їх підтримати і показати, що їм є для кого працювати.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

1 коментарів до нотатки “Водопостачання у місті налагодиться”

  1. Богдан коментує:

    Пане Едуард це добре що ви стараєтесь для міста.Але я вважаю що можна проводити і якусь роз’яснювальну роботу.Хоча б писати,розповідати про плани в тому ж Фейсбуці або на офіційному сайті.Тоді було би менше нарікань,домислів і тому подібне.

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.