ВИСТАВКА ДИТЯЧОЇ ШКОЛИ МИСТЕЦТВ

Зазвичай перші березневі дні у всіх українців асоціюються з Тарасом Шевченком. Установи культури готують мистецькі заходи, на які завжди приходять цілими сім’ями.
Хорошою практикою відзначається і співпраця міської центральної бібліотеки та дитячої школи мистецтв. Адже виставки, які пропонуються мешканцям та гостям є цікавими, насамперед, тим, що ти можеш милуватися роботами не заходячи до приміщення. А ще виставка доступна 24 години на добу. Особливо це подобається юним бориславцям.
Відтак, з початком Шевченківських днів у вітринах центральної міської бібліотеки зафункціонувала незвичайна виставка – «Шевченківські дні».
Роботи учнів школи мистецтв ніби зупиняють мить, даючи можливість пройнятися настроєм Шевченкового Слова, разом з тим дозволяють осягати вічне багатство форм і кольорів світу.
Як зазначила директор школи Галина Жукова, образотворче мистецтве розкриває не лише те, що доступне безпосередньо зоровому спостереженню, а й духовний світ людини, її взаємини з іншими, передають емоційний стан і зміст зображених ситуацій, творів класиків. Вони відтворюють багатогранну, цілісну картину дійсності в усьому багатстві індивідуальних проявів. При цьому естетичне виховання засобами образотворчого мистецтва покликане розвивати здатність глибоко розуміти зміст і форму художніх творів, орієнтуватися у стильових, історичних особливостях цього виду мистецтва.
Виставка оформлена під керівництвом викладачів образотворчого відділу дитячої школи мистецтв Оксани Виджак та Наталії Шабан.
Варто зазначити, що живопис поєднує виразні можливості малюнку і кольору. Поєднання кольорів є головним виразним засобом живопису в усіх його різновидах. Здатність кольору викликати різноманітні почуття, асоціації, посилює емоційність зображення. Образи живопису дуже наглядні та переконливі. Оскільки живопис здатен передавати на площині об’єм та простір, природу, розкривати складний світ людських почуттів та характерів, втілювати загальнолюдські ідеї, події історичного минулого та ін.

Наталія БАРАНЯК,
директор Бориславської МЦБС

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.