Борислав підтримав земляка, якого звинуватили у дезертирстві

Картинки по запросу тарас гапякМинулий четвер став пам’ятним для нашого славного міста нафтовиків, адже саме цього дня на інтернет-каналі «Народної міліції» терористичної «ЛНР» оприлюднили відео допиту невідомими особами бійця Збройних Сил України нашого земляка Тараса Гап’яка. Наступного ж дня на відео відреагували у штабі АТО, де одразу оприлюднивли заяву, в якій йшлося про те, що наприкінці березня цього року Тарас самовільно залишив місце служби, за що після ретельного вивчення деталей інциденту його позбавили звання сержанта.
Як заявив прес-офіцер 24-ї ОМБР Володимир Фітьо, Тараса було позбавлено звання «сержант», а матеріали службового розслідування направлені до військової прокуратури для прийняття правового рішення за статтею 430 «Добровільна здача в полон».
Та з таким рішенням були згодні далеко не всі. Рідні, волонтери, військові, мешканці Борислава та Дрогобиччини категорично відмовилися визнати земляка дезертиром. Саме тому у понеділок, 15 травня, у сесійній залі міської ради відбулася конференція, на якій представники більше десяти місцевих організацій, серед яких були ГО «Всеукраїнський союз АТО», «Свій захист», «Борітеся – поборете!», «Спілка воїнів АТО м. Борислава», «Самооборона Борислава», «Меч Арея», «Дрогобич SOS допомога Армії», «Дія», «Boryslav Hub», «Я – волонтер», та усі присутні в залі мешканці міста підписали звернення до вищих органів державної влади, у якому просять провести розслідування та звільнити хлопця з полону.
У зверненні із заголовком «Справа честі» ідеться про те, що в тому інтерв’ю невідомим особам, хлопець розказує про начебто причини свого дезертирства та переходу на сторону ворога. Та бориславці твердо переконані, що це повна маячня. «Все, що озвучено ним (Тарасом Гап’яком, – авт.) у цьому, без всяких сумнівів, постановочному відео, є заздалегідь прописаним сепаратистами сценарієм, – написано у зверненні. – Це чітко і ясно зрозуміло з контексту розмови та поставлених йому запитань, більшість з яких акцентовані на улюблені терористами теми, такі як вживання алкогольних напоїв у лавах українського війська, безконтрольний, самовільний та хаотичний обстріл територій з важкого озброєння, кураторство американськими військовими, моральна та психічна деградація в особовому складі, пасивність та небажання воювати за Україну, тощо. Все те, що так активно і вперто просуває криклива та наскрізь брехлива кремлівська пропаганда! Все те. що роками не сходить зі шпальт російських ЗМІ, які всіма доступними силами намагаються внести сум’яття в українське суспільство! Дуже прикро, коли наші земляки, добровільно чи з необачності, стають місцевими рупорами цієї пропаганди, розповсюджуючи плоди їх хворої імперської уяви. Ми, звертаємось до всіх громадян та інтернет-користувачів з проханням не поширювати ворожі фото-відео-публікації, які направлені на дискредитацію як окремого полоненого бійця, так і Збройних Сил України в цілому. Запевняємо, що не дозволимо поливати брудом Захисника України, який знаходиться в полоні у ворога.
Ми рішуче засуджуємо поширення пліток та неправдивої інформації про Тараса Гап’яка, бо глибоко переконані, що всі свідчення, які він надав, були вимушеними та такими, від яких залежало його здоров’я і життя!»
Рідні та земляки Тараса в той день виголосили чимало слів підтримки та навели доволі вагомі аргументи в його захист, тому просять вважати його не дезертиром, а полоненим. Рішучі бориславці запевнили, що не мовчатимуть і стукатимуть в усі двері доти, доки Тарас не повернеться додому.

Підготувала
Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.