СВЯТО У МЕДИЧНОМУ КОЛЕДЖІ

Одинадцятого травня у нашому медичному коледжі відбулася студентська науково-практична конференція, присвячена Дню медичної сестри. Зрозуміло, що учасниками конференції були й працівники нашої центральної міської лікарні, адже багато випускників коледжу після закінчення навчання поповнили колектив ЦМЛ.
З тепер уже професійним святом для студентів цього славного навчального закладу, що має і дуже гарні традиції і справді високі досягнення, привітала студентський та викладацький загал головна медсестра центральної міської лікарні Галина Помайда. Доповнили це вітання колишні випускники, які тепер реалізують знання, отримані під час навчання в коледжі, у щоденній своїй такій нелегкій і такій відповідальній праці у відділеннях центральної міської лікарні, – Марія Олексин, Оксана Корконіжко, Віра Бендина, Христина Войтович. З вдячністю згадували вони і своїх викладачів, і студентські роки в стінах коледжу, що назавжди залишилися найкращими споминами на все життя.
І хоча теми, що їх висвітлили у виступах вихованці коледжу, дуже серйозні, адже йшлося про справді поважні медичні аспекти, проблеми охорони здоров’я, організатори конференції зробили все, щоб ця зустріч стала справді святом і День медичної сестри у нашому медколеджі запам’ятався усім присутнім надовго. Як переконалися, не навчанням єдиним живе цей студентський колектив, про реалізацію творчих здібностей молоді тут теж не забувають. Захоплено сприйняли присутні своєрідні музичні паузи, – пісні у виконанні четвертокурсниці Христини Войтович («Я вам бажаю…»), другокурсниці сестринської справи Наталі Нанівської («Мова єднання»), студентки другого курсу акушерської справи Сілвани Комарницької («Сто відсотків щастя бажаю»). А скільки оптимізму учасникам конференції подарували своїм медичним гумором (адже сміх – це здоров’я) другокурсниці Лідія Ясеницька та Сілвана Комарницька! Було справді святково, було справді цікаво.
І це зовсім не завадило розгляду дуже поважних медичних проблем. Прозвучали доповіді на теми «Реформи в медицині» (другокурсниця Марія Кіс), «Сестринські помилки» (Тетяна Менчишин), «Профілактика та подолання стресових станів» (першокурсниця Інна Романська), «Цікавинки в медицині» (студентка другого курсу «Сестринська справа» Лідія Ясеницька), «Подолання синдрому «професійного вигоряння» (другокурсниця Ірина Андрусик), «Вплив емоцій та почуттів на здоров’я людини» (студентка другого курсу акушерської справи Марія Лаганяк). До речі, і ці вже наукові студентські роботи не слабували на зайвий теоретизм і не змусили занудьгувати чисельну аудиторію, адже кожен виступ був справді насичений дуже цікавими і маловідомими фактами. Звичайно ж, немала заслуга в цьому викладачів, які допомагали у підготовці студентських робіт, а це викладач права Володимир Мацько, викладачі основ медсестринства Наталя Бойко, Мирослава Романська, Любов Калічак, Уляна Кордиш.
А на завершення конференції учасники були нагороджені грамотами, що їх вручав завідувач відділенням «Сестринська справа» Ігор Валага.
Що ж, навіть цей студентський науково-теоретичний форум ще раз довів, що маємо в місті справді потужний медичний навчальний заклад з прекрасними традиціями і великим потенціалом, який багато зробив і багато робить для утвердження позитивного іміджу нашого міста.

Ігор ЮРИНЕЦЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.