Медики не звикли здаватися

Картинки по запросу круглий стілМинулої п’ятниці у залі засідань Бориславської міської ради відбувся круглий стіл з обговорення проблем медичної сфери нашого міста. На зустрічі були присутні секретар міської ради Юрій Химин, заступник міського голови Роксоляна Гарасимів, головний лікар Бориславської центральної міської лікарні Віталій Головчак, представники декількох відділень лікарні, а також Бориславської міської та Львівської обласної профспілок працівників охорони здоров’я України.
Як ми вже повідомляли у минулому номері нашого часопису, Бориславська медицина переживає сьогодні нелегкі часи. Фінансування галузі залишає бажати кращого і через це у центральної міської лікарні Борислава заборгованість лише з виплати заробітної плати своїм працівникам сягає майже двох мільйонів гривень. Хоч на подолання цієї кризи було виділено субвенцію, її не надто вистачає аби позбутися боргів, адже вона з натяжкою покрила затрати на енергоносії та інші супутні витрати, без яких функціонування лікарні буде просто неможливим.
Впродовж години тривала дискусія розглядала чимало варіантів вирішення проблеми, та з них вибрати не було можливості, бо кожен мав нюанси, які не давали можливості для маневрів.
Наприклад, навіть дофінансування з міського бюджету не надто допомагає. Якщо ще минулого року міський бюджет міг собі дозволити фінансову допомогу медичній сфері міста, то цьогоріч це вже зробити вкрай важко. Але керівництво міста переконане, що без медичних закладів місто залишитись не може, тому спільними зусиллями разом із медиками будуть шукати шляхи виходу із цього скрутного становища.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.