Чи правомірна «Регіональна» благодійність?..

Кожного дня та кожної хвилини наші земляки, ризикуючи втратою найдорожчого, життя, боронять територіальну цілісність України. Вони готові до останнього захищати нашу свободу та сміливо йти в бій з лютим ворогом заради світлого майбутнього. Саме зараз вони найбільше  потребують нашої підтримки як матеріальної, так і моральної. Громадянським обов’язком кожного із нас є підтримка та допомога Української армії, особливо вояків – мешканців нашого міста, які сьогодні мобілізовані та обороняють східний кордон нашої держави, стримуючи військову агресію з боку російських найманців.

Найважливішим на сьогоднішній день є забезпечення бійців найнеобхіднішим. А потребують вони всього – від засобів гігієни, продуктів харчування аж до таких речей, без яких є беззахисними перед озброєними бойовиками. Саме тому зараз активно проводиться збір коштів для українських військових, які перебувають в зоні антитерористичної операції. Для цього проводяться різноманітні акції, благодійні заходи, метою яких є зібрання коштів для вояків. Всім, що потрібно хлопцям на полі бою, допомагають активісти ГО «Самооборона Борислава». Підтримати Українську армію мають змогу всі небайдужі громадяни нашого міста.

Та останнім часом надходять скарги про те, що збір коштів для військових проходить не зовсім організовано. З’являються різноманітні підозри, після яких виникає запитання: чи дійсно гроші, зібрані для армії, потрапляють туди, куди треба і йдуть на потреби бійців? Першою підозрою для невпевненості та виникнення різних питань є те, що люди, які нібито хочуть допомогти військовим, обходять будинки мешканців з просьбою пожертвувати на потреби бійців, хоча охочі допомогти продуктами чи грошима можуть звернутися у ГО «Самооборона Борислава». Також збір коштів проходить у храмах нашого міста.

Другою підозрою є те, що гроші, які мешканці міста дають для допомоги бійцям, не кладуть у благодійні скриньки, що призначені спеціально для цього, а в кишеню. Та найголовнішим є те, що свого часу деякі з них підтримували Партію регіонів, а сьогодні просять допомогти тим, хто ціною власного життя бореться за правду.

Неможливо забути й ті криваві події на Майдані, коли ціною людської крові народжувалася нова держава, коли у звичайних будівельних касках на головах, ховаючись за дерев’яними щитами, проти куль йшли справжні патріоти, щоб визволити Україну з-під цього ярма, коли «народилася» Небесна Сотня, перед якою ми тепер у величезному боргу. Тому дуже прикро, що після всіх цих сумних незабутніх подій, де загинуло стільки наших земляків, залишилися ще «хворі» духовно люди. Та радує те, що є щирі патріоти, котрі переймаються майбутнім країни та не можуть спокійно спостерігати за колишніми запроданцями, які ще кілька років тому продавали свій голос на виборах, а сьогодні йдуть збирати кошти на допомогу для військових. А в цей час, коли з території Росії обстрілють наших вояків, російські організації, які легально працюють на теренах нашої країни та зокрема й нашого міста, скаржаться на те, що нібито їх називають сепаратистами. Втім ніхто з них не заявив своєї чіткої позиції та навіть не попросив прощення в народу.

Бориславці, як і багато наших українців, надіючись на швидше завершення війни, яка триває вже четвертий місяць, підтримують земляків, чим можуть. Дехто допомагає продуктами харчування, дехто одягом, а дехто віддає останню копійку, щоб зазнати якомога менше втрат та вберегти якнайбільше життів наших хлопців. Тому дуже дивно та навіть неприємно, що люди, мешканці нашого міста, які відкрито підтримували «банду» Партії регіонів, були членами комісії і спостерігачами на виборах, отримували їхні «брудні» гроші, тепер так охоче займаються збором коштів для українських Героїв. Адже кожен з них певною мірою винен у подіях, які відбувалися взимку на Майдані, у загибелі Небесної Сотні, та, без сумніву, винен і в сьогоднішніх подіях та у тисячах смертей невинних людей і молодих хлопців, в яких ще попереду було все життя. То чи мають вони сьогодні моральне право збирати гроші та допомагати тим, хто щомиті ризикує своїм життям за наш мир та спокій?

Тож особливо пильно потрібно ставитися до осіб, які приходить в домівку та просить допомоги для тих, хто її потребує. Та якщо ж все-таки до вас звернулися з проханням допомогти Українській армії, то найкраще звернутися до ГО «Самооборона Борислава» за контактним телефоном 063-740-50-50, який працює з 14.00 до 19. 00 з понеділка по суботу, та жертвувати гроші тільки тоді, коли є впевненість у тому, що вони обов’язково будуть витрачені на потреби наших захисників.

Ірина ГЕРЯК.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.