Східниця відзначила черговий День свого народження

Цьогорічні урочистості, пов’язані із відзначенням Дня курорту Східниці, поза всяким сумнівом увійдуть в історію селища двома знаковими подіями – підписанням договору про співпрацю української Східниці із латвійським містом Аутце та відкриттям паркової скульптури відпочивальника.
Підписання угоди про співпрацю Східниці із Ауце відбувалося на сцені амфітеатру у рамках святкових заходів, приурочених до відзначення Дня курорту, і за своєю значимістю стало головною подією святкувань.
За висловом голова муніципалітету Ауцького краю Гінтса Камінські договір про співпрацю дасть можливість розвивати дружні стосунки між українською Східницею та латвійським Ауце. «Нам треба, – зазначив у коментарі з нагоди підписання договору про співпрацю Гінтс Камінські, – продовжувати розвивати ті дружні контакти, що вдалося налагодити селищному голові Східниці Івану Піляку, а також вашим співакам та танцюристам під час відвідин Ауцького краю. Ми готові обмінюватися із нашими українськими партнерами досягненнями у галузі освіти, культури, а також досвідом, у якому напрямку розвивати наше самоврядування та містечка.
Другою важливою подією у рамках святкування Дня Східниці стало відкриття вуличної скульптури відпочивальнику, яку східничани та гості селища за традицію називають курортником. Почесну місію відкриття паркової скульптури відпочивальника виконали селищний голова Східниці Іван Піляк та голова муніципалітету Ауцького краю Гінтс Камінські.
А ще під час святкувань було багато музики, веселощів та пісень.

Петро МАГУР

Більше читайте в нашій газеті “Нафтовик Борислава” №63 від 17 серпня 2016 року.

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.