Із нарад у міського голови.

Відбулася традиційна щовівторкова нарада працівників апарату, відділів та служб міської ради, керівників підприємств та установ міста. Як завжди, про стан справ у очолюваних ними установах прозвітували усі присутні.

Представник міськвідділу   ГУ МНС України у Львівській області  повідомив,  що якихось надзвичайних події минулого тижня не відбулося. Але є приємна новина: наші «надзвичайники»    були найкращими на обласних змаганнях і вибороли перше місце.

Головний лікар центральної міської лікарні Віталій Головчак проінформував, що надійшов новий переносний сучасний апарат УЗД, закуплений центральною міською лікарнею за бюджетні кошти, що дасть більші можливості для діагностики пошкоджень і захворювань внутрішніх органів, а також захворювань судин верхніх і нижніх кінцівок. Це, звичайно, дуже потрібна сучасна новинка для нашої міської медицини. А окрім того, це дасть можливість попередню апаратуру такого спрямування передати у жіночу консультацію. Тож зараз ми зможемо проводити обстеження усіх вагітних жінок, які перебувають на обліку у Бориславі, безоплатно в умовах державної лікарні.

На жаль, є і тривожні новини. З опіками тіла потрапив до медустанови молодий чоловік. Його переправлено до обласної лікарні. Одна людина потрапила до лікарні зі зміїним укусом. Це  сталося у Східниці. Але загрози її здоров’ю немає.

Запрацював проект щодо регулювання цін на  медичні препарати  для хворих гіпертонією.

Коротко про стан справ  проінформував і  начальник  відділу оборонно-мобілізаційної роботи Володимир Івасенко. Міський голова зауважив, що дуже важливо у нинішній ситуації, коли Україна  по суті перебуває у стані війни із зовнішнім агресором,  надати можливість усім бажаючим  освоїти принаймні  елементарні навички володіння зброєю. Адже знаємо, що дехто з  молодого покоління взагалі бойової зброї і в очі не бачив. І якщо у цьому плані відстає наше законодавство, то потрібно брати ініціативу на себе. Ми мусимо вміти і мати можливість захищати від ворога рідну землю. А отже, треба думати і про створення загонів місцевої самооборони, знайти місце для обвлаштування тиру, де можна було б тренуватися у стрілецькій вправності, знайти інструктора чи інструкторів, які володіють військовим мистецтвом. Це обов’язково потрібно у нинішній ситуації, це потрібно робити вже, а не чекати вказівок згори.

Начальник міськвідділу освіти  розповів, як вирішено питання щодо змін у навчальних планах наших шкіл, з огляду на наступний опалювальний сезон і те, що можуть бути перебої із газопостачанням. Він наголосив, що чутки, які розповсюджують  містом, про те, що це міська влада  вирішила переформатувати навчальні плани, м’яко кажучи брехня. Всі ці рішення  обговорювалися у колективах навчальних закладів і з врахуванням побажань, висловлених у ході дискусій, спільно прийшли до думки, що таки найкраще буде продовжити навчальний тиждень і в суботні дні, щоби у найбільш холодний період – з 30 листопада до 2 лютого, школярі перебували на канікулах. До речі, у суботу навчатимуться тільки  учні 5 – 11-х класів. Це, на думку педагогів та батьків, найбільш раціональний шлях вирішення проблеми.

На завершення наради міський голова Володимир Фірман наголосив, що в цей дуже складний для країни час має бути  дуже високою виконавська  дисципліна в усіх відділах та управліннях міської ради. Жорсткішою буде і оцінка роботи усіх керівників. Ми зараз перебуваємо по суті в умовах військового стану, а отже, й працювати маємо, не рахуючись ані з власними інтересами, ані з часом.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.