Володимир КОСТЕЦЬКИЙ, головний інженер НГВУ “Бориславнафтогаз”

“Перспективи розвитку є. І це, напевно, найголовніше…”

Головному інженеру підпорядковуються служби головного механіка, головного енергетика, головного технолога. А ще головний інженер здійснює безпосереднє керівництво відділом видобутку нафти і газу та цехом капітального підземного ремонту свердловин. Допомагає йому в цьому заступника головного інженера з капремонту. Донедавна цю відповідальну ділянку роботи очолював висококласний спеціаліст та нафтовик зі стажем Ярослав Вороняк, який пішов на заслужений відпочинок. Тож посада заступник головного інженера з капітального та підземного ремонту свердловин є сьогодні вакантною. Загалом у безпосередньому підпорядкуванні головного інженера знаходяться два цехи підземного капітального ремонту свердловин. Один з яких займається роботами пов’язаними з локалізацією та ліквідацією загазованості (ЦКРС № 2) території гірничого відводу нафтового родовища міста Борислава, а також вся технологія, техніка, яка забезпечує безперебійний цикл нафтовидобутку. Усі працівники технічного забезпечення відзначаються високим рівнем знань та фахової підготовки.

Почнемо із найстаршого і найбільш кваліфікованого технічного спеціаліста управління. Це головний механік Ростислав Пільків, який нещодавно відзначив 40 років роботи в НГВУ. Це представник династії нафтовиків міста. До цього на посаді начальника виробничого відділу НГВУ працював батько пана Ростислава – Лев Пільків. У службі головного механіка нині працює під керівництвом батька син пана Ростислава – Юрій Пільків. Головний енергетик Ярослав Дидинський на посаді працює недовго. Проте серед нафтовиків він людина не нова. До того пан Ярослав був начальником електроцеху. Технологічним процесом в управлінні займається головний технолог Володимир Адамович, який займається усіма питаннями, що пов’язані з підготовкою нафти і її відвантаженням, а також реалізацією газу.

Відділом видобутку нафти і газу, який також підпорядкований головному інженерові, керує Андрій Барабаш. До того він працював заступником начальника першого промислу. Високим рівнем фаховості відзначається начальник відділу технічного нагляду Мирон Пігур та головний метролог Ігор Шило. Тож кадри розставлені з урахуванням специфіки виробництва. Люди на посадах працюють грамотні. Вони відповідають займаним посадам як за рівнем фахової підготовки, так і за діловими якостями. Окреме слово вдячності напередодні нашого професійного свята хочу адресувати Ярославу Володимировичу Вороняку, який хоч і пішов на пенсію, але зв’язків з колективом не пориває.

Щодо перспектив розвитку, то Борислав їх мав завжди. Видобуток нафти у нашому краї почали, коли нафта виступала на поверхню. Вона і дотепер виступає. Тому ставити крапку на нафтовидобутку на Бориславському нафтовому родовищі зарано. Ніхто не знає і не може чітко сказати в Бориславі, скільки тут є нафти. Зараз наше управління здійснює розбурювання перспективного Верхньо-Масловецького родовища, Недавно було здано в експлуатацію першу похилоспрямовану свердловину, яка дала нафту. Найближчим часом планується буріння ще декількох свердловин з такого ж таки бурового майданчика. Наразі будівельники працюють над облаштуванням цих площадок, щоб туди могла заїхати бригада.

У переддень нашого свята хочу побажати усім працівникам галузі та мешканцям міста Борислава здоров’я, щастя, мирного неба і, звичайно, удачі. Бо у нашій нафтовій справі без неї ніяк. А нафту в Бориславі ми добували, добуваємо і будемо добувати ще довго. Перспективи розвитку є. І це, напевно, найголовніше…

Володимир КОСТЕЦЬКИЙ,

головний інженер

НГВУ «Бориславнафтогаз».

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.