Різдвяний пампух найсмачніший

WEB-pampux

Вертеп недільної школи храму св. Анни дарував усім бориславцям різдвяний настрій

У понеділок, 19 січня, всі християни відзначили одне з найбільших християнських свят – Водохреща. В цей день в усіх храмах нашого міста пройшли святкові літургії, після яких відбулося освячення Йорданської води. Віддавна освячену на Водохреща воду вважають цілющою. Її дають пити важкохворим, лікують нею всі недуги, а також освячують домівки, щоб відвернути все зло.



У рамках святкування Хрещення Господнього на площі Івана Франка відбувся благодійний фестиваль коляди «Різдвяний пампух». Організаторами цього грандіозного свята стали відділ гуманітарної політики Бориславської міської ради, громадські організації міста та волонтери. Окрім виступів вертепів та колядників, на площі був благодійний ярмарок. У встановлених на міській площі наметах можна було поласувати різноманітними солодощами, пампушками, тістечками, гарячим чаєм чи кавою. Також волонтери частували всіх охочих кулішем, який там же і варили.
Незважаючи на холод і дощ зі снігом, який падав безперестанку, на головній площі міста зібралося чимало людей, які підспівували колядки разом з артистами та куштували випічку. Всіх присутніх на благодійному фестивалі привітали зі святом настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Олег Смерека та заступник міського голови з гуманітарних питань Сергій Оленич. А оскільки фестиваль коляди був благодійний, під час виступів проходив збір коштів для наших воїнів, які перебувають у зоні антитерористичної операції. Загалом під час фестивалю «Різдвяний пампух» було зібрано близько 32000 грн. Також 960 грн. своєю колядою зібрали активісти громадської організації «Цвіт нації». Ці кошти передано ГО «Самооборона Борислава» для закупівлі приладу нічного бачення для одного з бориславських солдатів, який зараз захищає наш спокій у зоні бойових дій на сході України. Дякуємо всім, хто взяв участь у фестивалі та просто прийшов підтримати.
Детальніше про фестиваль коляди читайте у наступному числі нашого часопису.
Ірина ГЕРЯК.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.