У Східниці відкрили оновлений пункт екстреної медичної допомоги

В останню п’ятницю листопада колектив Східницького пункту екстреної медичної допомоги переїхав у нове приміщення. Вірніше, адреса розташування пункту залишилася попередньою, хоча будівля зазнала серйозної реконструкції.
Оновлення приміщення пункту екстреної медичної допомоги проводилося за рахунок коштів селищного бюджету. Роботи з реконструкції проводилися у стислі терміни. Кошторисна вартість робіт складає більше 1,2 млн грн.
Наразі будівельники завершили роботи у приміщеннях, де буде розташовуватися безпосередньо пункт екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Роботи на об’єкті продовжуватимуться і у наступному році.
У оновленому приміщенні колишньої станції швидкої допомоги Східниці розміщені кабінет лікаря, маніпуляційна, кімната відпочинку для водія та чергової бригади медиків, а також душова. Окрім облаштованого пункту екстреної медичної допомогу у першій черзі було також збудовано та запущено в експлуатацію твердопаливну котельню з акумулятивною ємністю, яка здатна забезпечити теплом не лише пункт східницький екстреної медичної допомоги медицини катастроф, але й сусідню лікарню відновного лікування.
Як зазначив у вступному слові з нагоди введення в експлуплуатацію першої черги пункту екстреної медичної допомоги медицини катастроф селищний голова Східниці Іван Піляк, реконструкцію будівлі колишньої станції швидкої допомоги східничани проводили з оглядом на те, що у недалекому майбутньому селище має всі шанси стати адміністративним центром окремої Східницької об’єднаної громади. Тому депутатський корпус Східницької селищної ради відтепер дбає про те, щоб у найближчому майбутньому Східниця як центр ОТГ мала можливість надавати пацієнтам високоспеціалізовану якісну дошпитальної допомогу та забезпечити їх транспортування у медичні заклади вторинного та третинного рівнів. За твердженням селищного голови Східниці, селищний пункт ЕПДМК Східниці уже має новий повністю укомплектований реамобіль на базі «Газелі», а тепер у розпорядженні східницьких медиків з’явився по-cучасному обладнаний пункт екстреної медичної допомоги, який має можливості для розширення. На 2017 рік в пункті екстреної медицини заплавано введення в експлуатацію ще 8 кабінетів.
Директор Служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області Юрій Пацюрко не приховував, що разом із головним фельдшером та завідувачкою навчальних курсів приїхали зі Львова до Східниці спеціально, що подивитись і розділити із колективом східницьких медиків радість від переселення у новий по-сучасному облаштований пункт екстреної медичної допомоги. Від імені медиків усієї Львівщини директор Служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області висловив щиру вдячність селищному голові Східниці Іванові Піляку за розуміння проблем колективу та поліпшення матеріально-пубутових умов їх праці.
– Це приміщення, – зазначив Юрій Пацюрко, – є зримим показником ставлення східницької громади до нашої служби. Воно буде гріти нас у холодні зимові ночі та стане для працівників пункту наочним прикладом, наскільки ми захищені перед тими всіма зовнішніми факторами та викликами, які впливають на результати нашої праці. Тому від імені колективу хочу подякувати селищній громаді та запевнити, що медики докладуть усіх зусиль для того, щоб віддячити східницькій громаді за таку турботу, яку вони виявили до них.
Директор Служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області Юрій Пацюрко разом із словами вдячності східницькій громаді вручив медикам Східницького пункту комплект нової медичної форми, яка, на його твердження, буде свідчити, що у Східниці працюють справжні професіоналами, яким спокійно можна довірити своє життя та здоров’я.
Після чину освячення оновленої будівлі, яке здійснили парохи східницьких парафій УГКЦ о. Степан та УАПЦ о. Олексій, Юрій Пацюрко розповів, що упродовж трьох останніх років, мав честь брати участь у відкритті на Львівщині п’яти оновлених станцій екстреної медичної допомоги. Проте такого приміщення, яке має Східниця, Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ще не мав. Тут все зроблено до ладу: і зовнішній вигляд, і внутрішнє оснащення. За це він особисто подякував селищному голові Східниці Іванові Пілякові, і одночасно запевнив, що колектив, який має найкращі умови на Львівщині, забов’язаний і буде працювати, як ніхто в області. А ще директор Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повідомив, що з 1 січня 2017 року у штаті пункту екстреної медичної допомоги Східниці з’явиться лікар, що дозволить надавати мешканцям та гостям селища повний комплекс якісної дошпитальної допомоги.

Петро МАГУР

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.