У Бориславі спеціально спалили насоси, щоб відібрати в міста воду

Насоси на станції «Рибник», завдяки яким постачають воду мешканцям, могли спеціально спалити зацікавлені особи, які хочуть взяти КП «Бориславводоканал» у концесію на 49 років, – розповів інтернет виданню «Новий Погляд» міський голова Борислава Володимир Фірман.

«Я підозрюю, що насоси спеціально спалили, бо є люди, які зацікавлені в тому, щоб дестабілізувати ситуацію. Є люди, які хочуть взяти водоканал в концесію на 49 років, деякі депутати міськради підтримують, а я цьому опираюся», – сказав Володимир Фірман.

За його словами, серед осіб, які хотіли взяти в концесію водоканал, щоб розпоряджатися водою в місті, були і місцеві мешканці, і люди з Донецька.

Він додав, що зараз влада Борислава намагається полагодити насоси. Вже виділили кошти з міського бюджету і чекають на співфінансування з області, якого досі немає.

«Ми трохи відновили місцеві водозабори, 70% мешканців забезпечені водою, але 30%, тобто тим, хто мешкає у висотних будинках, нам подати воду проблематично, а також не можемо подати мешканцям на вулиці Дорошенка», – додав він.
«Водоканалізаційна система вже стара, вона вже давно себе вижила, протікає. Місто споживає приблизно 3,5 до 4 тисяч кубів води в добу, а нагору викачують до 20-ти тисяч кубів. Різниця – 16, 15 тисяч. Куди ця вода дівається? Але споживач платить за ту воду, яку підняли нагору. Мені здається, що є багато незаконних врізок, бо не може бути втрата такої кількості води», – підсумував депутат.

Нагадаємо, на водонасосній підстанції «Рибник» КП «Бориславводоканал» згоріли два насоси, які викачували воду для мешканців Борислава та Східниці.

Проблема «Бориславводоканалу» тягнеться вже роками
і саме про це розповів «Погляду» депутат Львівоблради,
мешканець міста Борислава
Осип Магур

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

4 коментарів до нотатки “У Бориславі спеціально спалили насоси, щоб відібрати в міста воду”

  1. оксана коментує:

    Чому не оприлюднити прiзвища депутатiв та мешканцiв мiста якi виступають за приватизацiю водоканалу?

    Відповіcти
  2. Олег коментує:

    Шановна Оксано, ви не правдиво інформуєте людей. Комунальні підприємства НЕ приватизовують тільки майно підприємства можна дати в оренду. А в такому КРИТиЧНОМУ стані підприємство водоканал, ще хто захоче? А при такому управлінні фірМана ” якось буде” скоро води не побачимо

    Відповіcти
  3. Ігор коментує:

    А знаєте, люди добрі, за Радянської влади у 70-80 роках вода в бориславських кранах бувала щоденно, і то під гарним тиском подавалася. О 24й ночі воду відключали, а о 6й ранку включали, і ніколи такого не було, щоб не було в крані води. А як траплялася аварія в мережі, то питну воду по місту розвозили у автоцистернах- кожен міг собі набрати хоч відро, хоч два відра. І ми не боялися воду з крана пити навіть сиру. Бралася скибка хліба, посипалася зверху цукром-піском і поливалася зверху з крана водою. На крайняк, як у крані не було води – можна було набрати з колонки, наприклад біля 7ї школи, шоб було на зварити зупу і гарбату.

    Відповіcти
  4. Ігор коментує:

    А як таке може бути, що вода в Бориславі тепер стала коштувати 10 гривень за кубік? І то її немає постійно. А щоб із крана пити сиру некип”ячену воду – то боже борони! Бо раптом на водозаборі в Рибнику знову якийсь труп плаває. Я вже мовчу про те, які дороги були. Як виберешся на Східницьку гору хоч би на два повороти, і звідти пустишся їхати на ровері – то за дві-три хвилини будеш в самому центрі, біля універмагу. І то при тому, шо постійно на Східницю, Кропивник, на Урич, на Ямельницю, на Підгородці їздили вантажівки, трубовози, вахтові автобуси – і дорога витримувала. І не було такої катастрофи, як зараз на Мражниці…

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.