Бориславська поліклініка практикує новий метод нетрадиційної медицини

Червень місяць багатий на свята, але 21 число виділяється з-поміж інших. В цей день вся Україна святкує День медичного працівника – людей в білих халатах, які кожен день рятують чужі життя.
Сьогоднішня медицина залучає до процесу лікування людини не тільки всі можливі ресурси сучасної охорони здоров’я, але і активно задіює духовні, психічні та фізичні можливості самих людей.
В Бориславі працюють лікарі, які практикують не тільки традиційні методи лікування, а й альтернативні. Одним з таких є лікар-травматолог Павло Овсянніков, який працює в Бориславській міській поліклініці.
Павло Овсянніков застосовує у практиці своєї роботи, новий напрям медичної науки та практики – прикладну кінезіологію. Цей напрям об’єднав кращі традиційні та альтернативні методи лікування. Ґрунтується він на цiлiсному пiдході до оцiнки здоров’я людини та на функціональному дослідженні пацієнта, що включає аналіз пози, ходьби, обсягу рухів, але не виключає і стандартнi методи дiагностики.
Прикладна кінезіологія досить новий напрям медицини. Зародився він у 1964 роцi в США. Засновник – лiкар мануальної терапiї (хiропрактик) Дж. Гудхардт iз Детройта.
На жаль, в Україні цей метод медицини розвивається досить повільно. На сьогоднішній час в нашій країні цією унікальною методикою володіють не більше 20-ти лікарів. Жителям Борислава пощастило: в міській поліклініці вони можуть звернутись до Павла Овсяннікова, який практикує прикладну кінезіологію близько 5-ти років і вже має чимало вилікуваних пацієнтів.
Принципова вiдмiннiсть прикладної кінезіології в тому, що зусилля лiкаря спрямованi не на лiкування захворювання пацiєнта, а на вiдновлення функцій організму.
Доктор Овсянніков володіє рiзноманiтними методами медичної реабiлiтацiї (мануальною терапiєю, фiтотерапiєю, гомеопатiєю, акупунктурою, магнiтотерапiєю, аромотерапiєю, хромотерапiєю, остеопатiєю), а також технiками роботи на хребетному стовпi, черепi, суглобах, внутрiшнiх органах та м’язах. Все це допомагає йому ефективно лікувати бориславчан та убезпечити пацієнтів від рецедивів.
У практиці Павла Овсяннікова траплялися випадки, коли пацієнту не допомагали масажі та вправлення хребта, допомогти йому міг тільки вплив на підсвідомість. «Дуже часто трапляється, що у дитини шкільного віку порушується постава. Після довгого та інтенсивного лікування масажами, значного ефекту не спостерігається. Причина в тому, що на рівні центральної нервової системи та підсвідомості в дитини з’явилася установка на неправильну поставу. Тому лікування масажами та роботи з м’язами буде недостатньо. Треба забрати установку, яка вже є, та встановити нову. Дитину треба заново вчити сидіти, перевертатись і навіть ходити», – розповідає лікар.
За словами доктора Овсяннікова, бувають випадки коли пацієнти (переважно жінки), приходять до лікаря та скаржаться на неспокій, тривогу та дратівливість. Таким пацієнтам ставлять діагноз – невроз, хоча насправді вони мають проблеми з хребтом. А їх починають лікувати сильними препаратами, від чого людині стає ще гірше. Саме в таких випадках застосовують метод прикладної кінезіології, що дозволяє обстежити пацієнта і виявити справжню причину таких симптомів.
Також часто пацієнти, які звертаються до лікарів з болями, проходять дуже довге і складне лікування, але не відчувають бажаного результату. Саме таким хворим може допомогти метод прикладної кінезіології. Якщо такі пацієнти звертаються до пана Павла, він обов’язково застосовує традиційне обстеження та комплексне обстеження методом прикладної кінезіології, і найчастіше виявляє, що в людини проблеми не в тій частині тіла, де вона відчувала біль, а зовсім в іншій. Через те, що метод прикладної кінезіології розглядає організм і всі його органи та м’язи, як одне ціле, хвороба може бути в одному місці, а біль зовсім в іншому. Тому тільки традиційною медициною, виявити справжні причини хвороби можна не завжди.
Зазвичай, кабінети, де практикують напрям практичної кінезіології, є приватними, а лікування дуже дорогим. Але у Бориславській міській поліклініці три роки тому відкрили перший у регіоні державний кабінет вертеброортопедії і кожен охочий, який не має протипоказань, може звернутись до Павла Овсяннікова. У поліклініці пропонують безпечний, нетрадиційний, остеопатичний підхід у мануальному лікуванні хвороб хребта і суглобів, безоперативну методику лікування кил хребта, профілактику рецедивів.
Напрям практичної кінезіології успiшно розвивається. А з отриманням все бiльшої кiлькостi позитивних результатiв, розумiння та довiра до цього методу з боку пацiєнтiв i лiкарiв неухильно зростає.

Майя ГРАБЧАК

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.