Всеукраїнський курорт Східниця матиме стабільне водопостачання (добавлено ВІДЕО)

Виглядає на те, що після тривалих звинувачень у несанкціоновому відборі води, водоканал вирішив повернути Східниці раніше відпрацьовану схему подачі води, яка донедавна практично забезпечувала курортному селищу цілодобове водопостачання. Йдеться про схему, коли вночі відбувалося наповнення водою на Бухові резервуара-накопичувача, добовий запас якого дозволяв східницьким споживачам мати воду впродовж доби. Усі обмеження щодо подачі води до Східниці знято. Про це повідомили східничан в.о. міського голови, секретар міської ради Ігор Яворський та щойно призначений перший заступник міського голови Ігор Кобилецький.

Відтепер вода у Східницю подаватиметься не відповідно до рівня оплати, а згідно з графіком подачі накопичуватиметься у резервуарі на Бухові, звідкіль подаватиметься у селище. Щоб уникнути непродуктивних витрат та визначити реальні обсяги споживання води новопризначеного голову ліквідаційної комісії водоканалу Ярослава Лопушанського зобов’язано у найближчий місяць-другий провести перевірку магістральних водогонів Східниці та активізувати роботу абонентського відділу з ліквідації існуючої заборгованості, а також виявлення фактів несанкціонованих підключень чи необлікованого споживання води.
Селищний голова Східниці Іван Піляк для наведення порядку у водопостачанні погодився надати працівникам водоканалу всесторонню допомогу. Цими вихідними депутати Східницької селищної ради особисто обійдуть на своїх дільницях усіх боржників та проситимуть їх погасити борги за воду. Окрім того, комунальне підприємство «Господарник» надасть практичну допомогу водоканалу для виявлення прихованих витоків води на водогонах та їх ліквідації.
Це ті перші кроки, які будуть зроблені спільно посадовими особами Бориславської міської та Східницької селищної рад для забезпечення стабільного водопостачання курортного селища та міста Борислава. Треба відзначити, що присутні на нараді депутати та члени виконкому Східницької селищної ради, а також підприємці та представники готелів і відпочинкових комплексів вели конструктивний діалог, спрямований на вирішення проблеми стабільного водопостачання не лише курорту, але й міста Борислава. Усі присутні розуміли, що наведення порядку із водоспоживанням у Східниці дозволить зменшити енерговитрати водоканалу та створить додаткові запаси води, які можна буде направити до Борислава.

Для вирішення питання водопостачання Східницька селищна рада готова не тільки надати водоканалу технічну та фінансову допомогу, але й взяти на себе обслуговування повного циклу водозабезпечення курорту шляхом отримання окремої майнової частки в КП «Бориславводоканал».

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.