Свято матерів та дітей

У травні в Україні та Польщі традиційно вшановують найдорожчу для кожного людину – Маму. Напевне, цьому сприяє пора року – весна, яка несе народження i ріст всьому живому. Поляки день Матері святкують 26 травня.
Наша спільнота традиційно пов’язує свято Матері з Мiжнародним Днем захисту дітей, бо це дві суті, які пов’язані нерозривно – Мати і її Дитина, Дитина і її Мати.

З нагоди свята членкині польського Товариства зі своїми дітьми зібрались там, де є відчуття свята. Це кафе «У Джозефа». Й інтер’єр приміщення, і привітність обслуги – все сприяло гарному настрою. З допомогою голови Товариства діти приготували безліч привітань для своїх мам. Звичайно, найбільш зворушливо звучали вітання з уст найменших, але і старші підготувались дуже добре. Театральне «Коло», яке діє при Тoваристві запрезентувало виставу «Подаруй дітям усміх», яку 1 червня показали в Стрию, на фестивалі дитячих театрів польських організацій в Україні, що традиційно проводиться в День захисту дітей. Наші діти приготували для своїх матерів подарунки – листівки, зроблені своїми руками. В цьому їм допомагала пані Ірина Найда. А одна з мам – пані Наталя Лагодич – подарувала кожній дитині по шоколадці.

Закінчились привітання і прозвучав вірш, присвячений Дню дитини, у виконанні Марії Качмарик. Спільне частування морозивом, солодощами, кавою та соком ще більше підняло учасникам дійства святковий настрій. А потім були ігри, забави, спільна дискотека. Пані Софія Карпин, Мар’яна Тарчанин, Данута Геник, Павліна Бориславська зробили все можливе, щоб діти з радістю згадували цю подію. Закінчилось свято спільною фотографією, яку одержить на згадку кожна дитина. Організатори висловлюють щиру вдячніcть всім учасницям цього заходу і бажають усім матерям та їх дітям міцного здоров я, щастя, радості, успіхів завжди і в усьому, сповнення мрій, а найголовніше – спокою в цілому світі.

Елеонора ПОПОВИЧ,
голова Польського культурно-освітнього товариства «ЗГОДА». 

На фото: учасники свята.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.