Громадська рада домагатиметься наведення порядку на АЗС по вул. С. Коваліва від керівництва «WOC»

Минулого тижня відбулося чергове засідання Громадської ради при Бориславському міському відділенні міліції. У ході засідання значну увагу члени ради зосередили на вирішенны питання наведення порядку на АЗК «WOC» по вул. С. Коваліва. Слід зазначити, що на засідання Громадської ради було запрошено регіонального представника компанії «WOC», але той, зіславшись на зайнятість, на засідання ради не з’явився. Відтак члени Громадської ради вирішили звернутися із наболілими проблемами мешканців багатоповерхових будинків, що знаходяться у безпосередній близькості до АЗК, безпосередньо до центрального київського керівництва Національної сітки автозаправних станцій «WOC» в Україні.
Громадських активістів обурює той факт, що в густонаселеному мікрорайоні міста працює фірмова АЗК, яка належним чином не обладнана засобами безпеки. На АЗК не працює відеоспостереження, а у вечірній час на території самої станції та навколо неї збираються сумнівні особи, які розпивають спиртні напої, курять, шумлять, нецензурно лаються, дуже часто б’ються і не тільки не дають громадянам можливості нормально відпочити у нічний час, але й є серйозним джерелом небезпеки для міста. Адже усі ці неподобства відбуваються якщо не на території самого автозаливного комплексу, то у безпосередній близькості від нього, що створює серйозну небезпеку для усіх мешканців мікрорайону. Адже АЗК є вибухонебезпечним об’єктом, який розташований у густозаселеному мікрорайоні міста, відтак члени Громадської ради висловили відверте обурення, що на фірмовій автозаправці «WOC» тривалий час не працює відеоспостереження, порушується громадський спокій, розпиваються спиртні напої, а керівництво компанії на це належним чином не реагує, хоч у підземних сховищах станції зберігається значна кількість бензину та дизпалива, які є вибухонебезпечними і вимагають посиленого режиму охорони та дисципліни.
Про безлад, який чиниться на АЗК по вул. С. Коваліва, мешканці прилеглих до станції будинків говорили під час прийому громадян, який проводився напередодні Громадською радою спільно із працівниками міліції безпосередньо у мікрорайоні. Окрім того, група громадян із прилеглих до комплексу будинків звернулася також до Громадської ради при Бориславському міському відділі міліції із письмовим зверненням, у якому просить допомогти покласти край неподобствам, що чиняться на АЗК за мовчазної згоди та потурання її працівників.
Після процедури доволі гострого обговорення проблеми, члени Громадської ради зайняли чітку позицію: або керівництво «WOC» наводить на АЗК порядок, або громадськість вимушена буде ставити перед керівництвом міста питання про її закриття, оскільки станція несе суттєву загрозу мешканцям мікрорайону.
Допоки київське керівництво «WOC» вирішуватиме питання про наведення порядку на своїй фірмовій заправці у Бориславі, члени Громадської ради також не сидітимуть, склавши руки. Громадські активісти вирішили зробити піврічну вибірку усіх звернень громадян з приводу порушень громадського порядку в районі комплексу. Окрім того, Громадська рада зробить вибірку усіх кримінальних проваджень, які були відкриті за фактами правопорушень, здійснених у районі АЗК чи скоєних у стані алкогольного сп’яніння після розпивання спиртних напоїв, придбаних у вечірній час в операторів цієї автозаправки.
Окрім ситуації на АЗК по вул. С. Коваліва, члени Громадської ради також обговорили проблеми, що склалися у міському відділі міліції внаслідок зволікання керівництва Головного Управління МВС у Львівській області із призначенням нового начальника Бориславського міського відділу міліції. Свою стурбованість напередодні члени Громадської ради висловили у письмовому зверненні, адресованому начальнику ГУ МВС України у Львівській області, полковнику міліції Дмитру Загарії, і сподіваються, що очільник обласної міліції віднесеться із розумінням до клопотання громадських активістів. Члени громадської ради не розуміють причин зволікання з боку обласного міліцейського керівництва щодо призначення начальника міліції у Бориславі. Адже у самому міському відділі міліції є чимало достойних кандидатур, які можуть очолити відділ. Якщо львівське керівництво чимось не влаштовують діючі міліціонери, можна пошукати нового начальника міліції серед офіцерів-відставників, які працювали до виходу на пенсію у відділі, добре знають криміногенну ситуацію міста і в короткі терміни здатні суттєво поліпшити якість та результативність роботи бориславських міліціонерів.
Петро МАГУР

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

1 коментарів до нотатки “Громадська рада домагатиметься наведення порядку на АЗС по вул. С. Коваліва від керівництва «WOC»”

  1. Данило Синиця коментує:

    кінчена газета

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.