Свято для воїнів

У суботу, 8 серпня, бориславці подарували воїнам АТО, які проходять реабілітацію у Трускавецькому центральному військовому клінічному санаторії «Трускавецький», невеличкий концерт.
Ідея проведення такого концерту саме у санаторії «Трускавецький» належить ГО «Самооборона Борислава», адже вони підтримують контакт з воїнами. Загалом у цьому санаторії на реабілітації перебуває приблизно 40 поранених у зоні антитерористичної операції.
Громадська організація «Цвіт нації», Бориславська дитяча школа мистецтв, Бориславський народний театр імені П. Телюка та подружжя Турецьких відгукнулися на цю пропозицію із великим задоволенням та представили різноманітність номерів у повному спектрі мистецтв. Імпровізований концертний зал був повністю заповнений охочими подивитися виступи артистів. Самі ж артисти кажуть, що з величезним задоволенням виступають для воїнів, адже приємно зробити для них хоч якусь добру справу.
«Наша організація, де в основному генераторами ідей та творчого руху є молоді люди, не могла стояти осторонь тих подій, які поглинули не тільки східну, але й усю Україну. Тому, коли від голови ГО «Самооборона Борислава» пролунала пропозиція виступити перед солдатами, одноголосним рішенням молодь сказала «за». Ми зібралися, покликали ще творчих людей і з театру, і з дитячої школи мистецтв та зуміли зробити патріотичне свято для воїнів. Пані Надія Турецька за лічені хвилини написала сценарій, зробивши його дійсно в українському дусі, хлопці із «Самооборони» займалися технічними питаннями та перевезенням. Ми навіть репетицію проводили вже по дорозі до санаторію. Все було настільки злагоджено та оперативно, що з упевненістю можна сказати, що це професійна команда. Величезна подяка усім, хто пожертвував своїм вихідним днем заради духовного та естетичного задоволення тих, хто захищає цілісність та незалежність нашої країни» – розповідає голова ГО «Цвіт нації», спеціаліст відділу гуманітарної політики Віктор Кравцов.
Ведучою цього заходу була Надія Турецька. А виступили для наших захисників тріо «Цвіт» у складі Ірини Дейнеги, Ірини Панів та Вікторії Чорної, виконавши для глядачів декілька народних пісень. Переможниця Всеукраїнського конкурсу «Юні таланти України» у номінації «художнє читання» Ірина Панів зачитала для військових вірш на слова В. Кравцова та монолог із фільму «Великий диктатор», який є дуже актуальним у наш час. Веселими гуморесками розважили присутніх тріо «Файний настрій» у складі Марії Гадубяк, Тамари Ільницької та Наталії Кравцової. Чудовим виконанням класичних творів на флейті змусила затамувати подих Катерина Мисюк, а майстерною грою на акордеоні зачарував глядачів вихованець Бориславської дитячої школи мистецтв класу викладача Тарнавської Ярослави Микола Микало. Із запальними танцями виступили юні хореографи Марія Гадубяк та Юлія Салямон. Також співали для воїнів Ярослав Турецький, Софія Микулич, батько якої захищав нашу країну у зоні бойових дій, та гурт «Метафізика» у складі Віктора Кравцова та Вікторії Чорної. У дуеті вони виконали декілька авторських пісень, серед яких і гімн, присвячений нашому землякові Артуру Гулику, а згодом і всім загиблим бориславцями. З власним віршем «Небесній сотні» та з авторською піснею «Богородице» виступив один із реабілітованих. З релігійно-патріотичними промовами звернулися під час концерту о. Любомир з Дрогобича та військові капелани о. Тарас Кусьпісь й о. Михайло Калічак. Отець Любомир щиро подякував бориславцям за такий концерт, назвавши їх духовними волонтерами, які піднімають бойовий дух.
Насамкінець концерту всі разом виконали гімн України, а вже опісля за таке чудове дійство артистам дякували і самі воїни, які проходять реабілітацію у санаторії.
Ірина НОВАК

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.