Подбайте про своє здоров’я

Літо закінчилося. Розпочався новий навчальний рік. У школах міста прийняли своїх вихованців і після літньої перерви запрацювали на повну силу. У ДЮСШ «Атлант» також розпочала новий навчальний рік. Школа «Атлант» тепер працює при Бориславській міській раді як структурний підрозділ відділу гуманітарної політики. Спортивна школа і надалі продовжує культивувати кілька видів спорту: бокс, важку атлетику, боротьбу дзюдо, пауерліфтинг та настільний теніс. Слід відзначити також, що при нашій школі працюють також групи здоров’я. Основне завдання, яке ставить ДЮСШ «Атлант», це забрати побільше дітей з вулиці, оздоровити їх, ну і звичайно, ж виховати з них спортсменів. Ми хочемо якомога більше залучити дітей до спорту, привити їм навики фізичної культури та здорового способу життя.
Народна мудрість говорить: «В здоровому тілі – здоровий дух». І ми сьогодні повинні визнати, що нам, як ніколи раніше,  потрібні здорові і сильні захисники Вітчизни,здорові діти та внуки, одним словом, – здорова нація. Адже загальновідомо, що сильна нація – це здорова нація.
Ми всі хочемо, щоб наші діти були красиві та здорові. Але не завжди ми робимо для цього, що потрібно. Як часто цікавимося, що роблять наші діти, де ходять, з ким дружать чи займаються спортом? Здебільшого оправдовуємося тим, що бракує часу на дітей, а потім нарікаємо: «В кого воно таке вдалося?».
Та у нас з вами  і вдалося. Ми звикли до стандартних суджень: Спорт – це краса і сила, але він не для всіх. Часом ми забуваємо, що спорт є запорукою здоров’я. Спорт – це загартування організму, це краса, це виховання в колективі. Це психологія і культура, так би мовити, чисті думки в голові.
Діти, які займаються спортом, менше хворіють, краще виглядають серед своїх однолітків. У таких дітей серцево-судинна система більш загартована до фізичних навантажень, вони психологічно готові до стресів, більш врівноважені , не курять, не вживають спиртного. Всі органи у дітей, які систематично займаються спортом, здорові. Заняття спортом накладає свій позитивний відбиток на усе майбутнє життя дитини.
Не можна також забувати, що тренер у ході занять спортом  – це частково і психолог, і медик, і тато, і мама і педагог-вихователь вашої дитини. Займатись спортом можна і треба у будь-якому віці. Адже спорт приторможує процеси старіння нашого організму. Я переконаний, що всі проблеми спочатку народжуються у нашій голові і є, до певної міри наслідком нашого неправильного ставлення до навколишнього світу.
Народна мудрість каже : «Змініть себе, і зміниться ваш світ». Все потрібно починати із себе. Кілька років тому зі мною трапилась неприємна історія. Лікарі констатували, що якщо б не моє тренування завдяки постійним заняттям спортом, загартований організм, то наслідки хвороби для мене стали б фатальними. Заняття спортом дали мені можливість вижити і повернутися до самостійного та повноцінного життя.
Життя і Здоров’я – це безцінний скарб, який нам дав Бог. Прикро спостерігати, як здорові люди, в тому числі діти, нехтують цим скарбом і «гроблять» своє життя і здоров’я. А коли стається біда, хочуть повернути втрачене здоров’я і життя. На жаль, інколи буває вже пізно.
Повірте, коли знаходишся на межі між життям і смертю, особливо хочеться жити і бути здоровим. Але усі зусилля дуже часто виявляються марними. Знищений неправильним способом життя організм не дає можливості хворій людині повернути все назад. Тому звертаюся до всіх, хто прочитає ці рядки, з порадою: не марнуйте свого здоров’я. Приходьте самі та приводьте своїх дітей у тренажерні зали, спортивні школи та клуби. Можливо, колись систематичні заняття спортом врятують життя вам чи вашій дитині.
Сергій ГЕПАЛОВ,
заступник директора ДЮСШ «Атлант»

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.