БОГДАН ГОРОДИСЬКИЙ: «Не розхитувати човна, в якому пливемо»

Богдан Городиський очолював кандидатів у депутати до міської ради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Тепер він очолює депутатську групу «Солідарність». Є найстаршим за віком і одним з найдосвідченіших за депутатським стажем. Він, як ніхто інший, знає і розуміє проблеми комунального господарства Борислава, адже багато років працював на відповідальних посадах, де зарекомендував себе вмілим організатором, що дбає за свій колектив і за доручену йому справу. Та сьогодні мова не про це, хоча й комуналки ми торкнемося. Сьогодні Б. Городиський представляє пропрезидентську політичну силу «Солідарність» і вже як громадський діяч відповідає на наші запитання.

– Пане Городиський, з чого б хотіли розпочати розмову?
– По-перше, щиро вітаю громаду Борислава і Східниці з Новим роком і Різдвом Христовим. Бажаю всім міцного-преміцного здоров’я, бо це найголовніше у нашому житті. Все інше нам додасться. Про це, між іншим, сказано у Святому Писанні, але ми про це часто забуваємо і ганяємося за якимись примарними благами, які, врешті-решт, нам і не особливо потрібні. По-друге, дякую нашим людям, які проявили активну громадянську позицію і прийшли на вибори. По великому рахунку, байдуже за кого хто голосував, усі партії, що пройшли до міської ради, наші, українські, патріотичні. Сподіваюся, що всі депутати, незалежно від партійної приналежності, будуть чесно і сумлінно працювати для людей, які їх обрали. Для міста, в якому живемо. Цього, принаймні, хочемо ми, депутатська група «Солідарність».
– І все ж таки, Ви в першу чергу Блок Петра Порошенка, пропрезидентська політсила?
– Це не зовсім так. У першу чергу ми – проукраїнська, державницька партія, яка інтереси нашої держави ставить понад усе. По-друге, ми прагматики і чудово розуміємо, що за помахом чарівної палички в державі нічого не зміниться. Просто такої палички не існує в природі. Все здобувається працею, невтомною, буденною, часом невдячною. Але що поробиш, іншого шляху нема і це треба раз і назавжди усвідомити.
– Наш Президент вже скоро два роки при владі, а змін на краще поки що не помітно.
– Два роки для такої роботи занадто мало. Згадайте, яка країна йому дісталася. Іде війна, економіка працює на третьому диханні. Корупція і чвари на політичному Олімпі, на жаль, не припинилися після Революції гідності. Все це треба враховувати, як несприятливі обставини. Але ж незаперечні успіхи Президента на міжнародній арені не можна применшувати. Україна вже однією ногою вступила в Європу, це історичний факт, яким маємо пишатися.
– Минулої каденції Ви були депутатом міськради від «Фронту змін» Яценюка, тепер – від «Солідарності» П. Порошенка. Чи не здається Вам, що часто міняєте політичне забарвлення?
– Ні, не здається. Насправді свого, як Ви кажете, «політичного забарвлення» я ніколи не міняв і не зміню. Згадайте, які це були часи. При владі був Янукович і його регіоналівське кодло. Юрій Луценко і Юлія Тимошенко в тюрмі, а Яценюк уособлював рух опору диктатурі, державницький рух патріотів. Ми його підтримували і тому здобули переконливу перемогу на виборах до Бориславської міської ради. Так що «політичного забарвлення» я не міняв.
– Маючи абсолютну більшість у міськраді «Фронт змін» так нічого й не змінив у місті. Чому?
– Про це можна багато говорити і сперечатися. Можна знаходити і позитив і негатив у роботі міськради минулої каденції, це з якою міркою підходити і з якого боку дивитися. Звичайно, могли зробити більше доброго для міста і для людей, але через об’єктивні та найбільше суб’єктивні причини не зробили. Не хочеться і не личить мені критикувати дії чи бездіяльність колишнього мера, тим паче, що я ще в той час вийшов із фракції «Фронту змін» і був опозиціонером до мера. І я, і ще шість депутатів, які мене підтримали, виступили проти огульної приватизації наліво і направо, особливо у комунальній сфері. Приватизували ЖЕКи, ну і що, хіба від цього покращились умови у нашому місті, чи послуги, які надають приватні структури мешканцям багатоквартирних будинків, стали реальними і якісними. Навпаки, і пожалітися людям нікому. Міська рада юридично не має до приватних структур жодного засобу впливу. Теперішні депутати підіймають ці питання, і думаю, на одній із наступних сесій ми їх розглянемо. Думаю, що стосовно питань міської господарки нам ще не раз доведеться зустрітися і докладно порозмовляти.
– Де себе бачите у міській раді?
– Бачу себе депутатом, керівником групи БПП «Солідарність», членом бюджетної комісії. Наша група, а це, окрім мене, Руслан Зелінський та Оксана Паранюк, всі люди активні, самодостатні, своєю працею чогось досягли у цьому житті. Ми прийшли до міської ради не для того, щоб навчати когось, чи хизуватися тим, що представляємо Президента в Бориславі. Ми готові до співпраці з усіма тими, хто хоче і вміє працювати, а не просто проголошувати гасла чи займатися критиканством всіх і вся. Не розхитуймо човна, в якому пливемо по бистрій воді до світлої гавані добробуту, достатку і щастя всіх громадян нашої великої України. І наш Борислав за своїм промисловим, трудовим, інтелектуальним і духовним потенціалом може і повинен стати тією першою ластівкою, яка віщує благодатну весну.
Богдан БРИТАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.