ХРАМОВЕ СВЯТО В ГУБИЧАХ

Свято Івана Хрестителя для нас, губичан, особливе. Адже саме у нашому мікрорайоні Губичі один з храмів посвячений на честь Івана Хрестителя. Наша церква пережила усі ті страшні часи, коли руйнувалася кожна згадка про нашу історію, про нашу церкву, і про наш храм, який перебув усі ті страхіття і постав у повній славі сьогодні.
Із самого ранку дзвони понад Губичами та й всім Бориславом ніби скликали громаду на великий празник до храму Івана Хрестителя. І на поклик тих дзвонів люд зі всіх куточків міста прямував саме сюди нескінченним потоком, щоб пошанувати одного з найбільших християнських святих. Адже особа Івана Хрестителя особливо визначна. Це велитель духу, він не тільки пророк, але й предтеча і мученик. Він був очищений від первородного гріха ще в лоні своєї матері. Він був великим в очах Господа і охрестив Ісуса в ріці Йордан.
Але перейдемо до самої Літургії, в якій взяли участь сім священиків – собор священиків Бориславського деканату. А очолив Літургію єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії Кир Григорій (Комар).
Служба проходила на дуже високому рівні – прекрасний хор, величезне згромадження людей, духовне піднесення, що його важко передати словами. І не тільки приємною несподіванкою, але й високою відзнакою нашої церкви, нашої парафії і невтомної праці нашого отця – протоієрея Василя Штокала стало вручення йому владикою Кир Григорієм поздоровчої грамоти і нагрудного хреста з прикрасами.
З цією високою оцінкою служіння нашого отця всі ми його щиро вітаємо і віримо, що іще багато років буде він прикладом добра, справедливості для всіх своїх парафіян.
Свято закінчилося. Але кожен з присутніх збагатив своє серце часточкою Господнього благословення, що осяяло того дня наш храм і нашу церковну громаду.
Станіслава ЛЕНЧУК,
мешканка Губич

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.