«Зоря ясна» засіяла на центральній площі міста

Як відомо, у нашому місті вже традиційно щороку проходить різдвяний фестиваль вертепів. Починався він спочатку як загальноміський конкурс вертепів, який проходив у міському Палаці культури, а тепер переріс у різдвяний фестиваль. Не став винятком і цей рік. Різдвяний фестиваль “Зоря ясна” розпочався ще 9 січня виступами колективів будинку дитячої та юнацької творчості, дитячої школи мистецтв та шкіл нашого міста. А вже на наступний день 10 січня свій вертеп мав представити колектив міського Палацу культури. Та зважаючи на погодні умови, які внесли свої корективи у хід різдвяного фестивалю, колектив міського Палацу культури виступатиме у останній день, тобто 19 січня.

У четвер, 14 січня, коли всі святкують свято Василя, або Старий Новий рік, різдвяний фестиваль продовжили колективи храмів міста. Ведучий фестивалю, спеціаліст відділу гуманітарної політики з питань молоді та охорони культурної спадщини Віктор Кравцов привітав всіх зі Старим Новим роком і першими на імпровізовану сцену запросив колектив недільної школи храму Святої Анни. Діти подарували всім присутнім на головній площі міста справжній святковий настрій, адже кожен з них майстерно виконував свою роль та прославляв народження Спасителя гучною колядою. Звеселили веселою колядою також дорослий колектив Бориславської дитячої школи мистецтв. А на завершення фестивалю виступив хор церкви євангельських християн баптистів під керівництвом Михайла Піряника. На жаль, не всі колективи мали змогу виступати та донести свою творчість до глядача через певні обставини, та ті учасники, які прийшли, а це і діти, і дорослі артисти, від усієї душі колядували, намагаючись донести радісну звістку до кожного серця.
Під час фестивалю на площі Івана Франка був невеличкий благодійний ярмарок, де у встановлених наметах можна було поласувати різноманітними солодощами. Також під час фестивалю можна було придбати лотерейний квиток. Всі виручені кошти з продажу цих квитків будуть витрачені на потреби воїнів антитерористичної операції. А лотерейний квиток пригодиться у останній день фестивалю, коли для глядачів та учасників будуть розігруватися 4 квитки на святковий концерт у Львові.
Тож запрошуємо громаду нашого міста на різдвяний фестиваль “Зоря ясна”, який відбудеться на площі Івана Франка у вівторок, 19 січня, о 15.00. До вашої уваги будуть представлені вертепи та колядки колективів громади міста: організацій, спілок та об’єднань. А вже після виступів вертепів о 16. 00 відбудеться благодійний концерт “Допоможи солдату”. Зібрані кошти підуть на реабілітацію поранених воїнів з міста Борислава. Тому ще раз запрошуємо шановну громаду відвідати ці міські заходи, адже наші воїни “під градами” захищають нас, нашу країну, незважаючи на погоду – під дощем, снігом чи в морози вони виконують свій обов’язок.
Ірина НОВАК

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.