ЗРОСТАТИМУТЬ ПАТРІОТАМИ

005

Сьомого червня на міському стадіоні «Нафтовик» відбувся міський етап дитячо-юнацької спортивної військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Мета цього заходу – активізація роботи з відродження й розвитку історичних, патріотичних та культурних традицій українського козацтва, виховання молодого покоління на засадах національної гідності та патріотизму.
У цих змаганнях взяли участь сім роїв (команд) наших навчальних закладів: першої, третьої, четвертої, п’ятої, сьомої загальноосвітніх шкіл та міської гімназії. Всього 56 учнів та вихованці гуртка «Джура», що діє при ЗОШ № 7.
У ході змагань учасники мали можливість використовувати набуті знання з надання медичної допомоги, орієнтування на місцевості за допомогою компаса, навики зі стройової підготовки, стрільби, фізичного гарту та продемонструвати творчо-мистецькі здібності.
Всього було шість конкурсів. Перемогу здобув рій загальноосвітньої школи № 7 під керівництвом вчителя історії Миколи Когута та вчителя предмету «Захист Вітчизни» Володимира Коцка. Друге місце посіла команда ЗОШ № 8, а третіми стали представники міської гімназії.
Порівняно з такими змаганнями минулого року, цьогоріч усі навчальні заклади підготувалися до конкурсу значно відповідальніше. Підтримати свої вихованців прийшли і керівники навчальних закладів. Усі були охоплені духом патріотизму, об’єднані бажанням перемогти.
Знаково, що цьогоріч на відкритті цієї військово-патріотичної гри було багато гостей. Зокрема, заступник міського голови Роксоляна Гарасимів, секретар міської ради Юрій Химин, які подарували учасникам змагань книжкові видання про Героя України Степана Бандеру та письменнцю, багатолітнього політв’язня Ірину Калинець. Привітав учасників і головний спеціаліст департаменту освіти Львівської ОДА Юрій Савчин, директор обласного Центру туризму та краєзнавства Михайло Набитович та його заступник Марія Зеленко. Хочемо подякувати за підготовку у проведені цього свята патріотизму, що надовго запам’ятається всім його учасникам і представникам відділу гуманітарної політики міськради Віктору Кравцову та Володимиру Рахелю.
Майя ГОЦ,
спеціаліст міського відділу освіти

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.