ФУТБОЛЬНИЙ ПОЄДИНОК У В’ЯЗНИЦІ

IMG_4072

Великим благословенням для українського народу є можливість вільно проповідувати Слово Боже. В той час, коли в інших країнах за це переслідують, в Україні можна безперешкодно збиратися на богослужіння у храмах, організовувати конгреси, табори, проповідувати в санаторіях, лікарнях і навіть в місцях позбавлення волі.
Вже понад двадцять років у Дрогобицькій в’язниці відбуваються євангельські богослужіння, де звучить проповідь Євангелії та християнської пісні. Кожної неділі диякон Першої Бориславської церкви ЄХБ Костянтин Свердлов, разом з іншими членами цієї громади, відвідують в’язницю. Адміністрація місцевої колонії виділила спеціальну кімнату для богослужінь, що її називають кімнатою молитви. І слухаючи та сприймаючи слово Боже багато засуджених повірили в Ісуса Христа як особистого Спасителя. Деякі з них уже давно вийшли на волю, але й далі трудяться в церквах для Божої слави.
А щоб засвідчити про Ісуса Христа та урізноманітнити тюремне життя засуджених, диякон Костянтин Свердлов організовує для них різні спортивні заходи та святкування.
Не так давно було проведено цікавий футбольний турнір. Християнська молодь з регіону приїхала у в’язницю, щоб зіграти проти місцевої команди. Цей матч надовго запам’ятається і засудженим, і усім його учасникам та вболівальникам. Позитивних емоцій було через край. Матч виявився доволі напруженим. Обидві команди проявили вольові якості, прагнучи здобути перемогу. Сильнішою все ж виявилася команда в’язнів. Але для організаторів футбольного матчу не було аж так важливо, хто виграє, – основним було згуртувати людей навколо спорту, внести бодай якусь позитивну різноманітність, промінь світла у сірість тюремних буднів. І це вдалося…

На знімку: цей нелегкий футбольний матч став своєрідною перемогою чи то ще однією доброю справою для учасників команд. Крайній справа – диякон Бориславської церкви ЄХБ Костянтин Свердлов.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.