Юні бориславці підкорюють Чемпіонат України з легкої атлетики

фото Євдокимова

23-24 липня 2016 року у м. Кропивницькому (колишній Кіровоград) на стадіоні “Зірка” відбувся командний Чемпіонат України з легкої атлетики.
Ці змагання стали переглядом найближчого резерву національної збірної України, яка у ці дні готується до ХХХІ олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.
Збірна команда Львівщини посіла третє загальнокомандне місце серед дорослих, друге місце в заліку серед молоді і перше з легкоатлетичних багатоборств. Це перший такий гучний виступ за останні роки.
Найвагоміший внесок у скарбничку очок команд зробила бориславчанка Тамара Євдокимова. У метанні списа вона стала чемпіонкою України як серед молоді, так і серед жінок з особистим рекордом 53 м 08 см (нагадаємо, що норматив майстра спорту України – 51 м 00 см). Це новий рекорд ЗОШ № 7, Бориславської ДЮСШ і м. Борислава. Окрім очок за два перших місця Тамара отримала для команди додаткові очки за виконання майстерського нормативу у двох вікових категоріях.
В змаганнях виступив ще один бориславець, нещодавній чемпіон України серед юніорів з бігу на 3000 м з перешкодами, вихованець тренера Бориславської ДЮСШ Олега Анатолійовича Крижанівського – Ігор Желем. Змагаючись із старшими, більш досвідченими суперниками, Ігор фінішував сьомим і зробив свій внесок в успішний виступ молодіжної команди.
Це були останні змагання спортивного сезону. Для тих хто здобув олімпійську ліцензію залишається найважливіший старт, можливо, всього життя на наступних олімпійських іграх. Тамарі щоб виконати олімпійський норматив необхідно покращити свій результат на 9 м. Щоб досягти поставленої мети треба створити елементарні умови тренувань. Звичайно, що під час війни в першу чергу найважливіше забезпечувати всім необхідним наших захисників. Але ж і спортсменів не можна кидати на самовиживання. Вони також борються за гідність держави. А про які досягнення може йти мова, якщо наші спортсмени не мають можливості навіть повноцінно харчуватись.
Сучасний спис Тамара тримає в руках тільки на змаганнях і то за умови, що його привезе з собою хтось із іменитих списометальниць.
І все ж, якщо мати велике бажання в досягненні поставленої мети, то мрії матеріалізуються. Тож бажаємо нашим спортсменам нових успішних стартів і нових перемог.
Анатолій ФЕДОРАК,
тренер з легкої атлетики Бориславської ДЮСШ.

Ігор Желем (№550)

Тамара Євдокимова

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.