Медична реабілітація застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду

003

Одним із пріоритетних завдань Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» №1105-XIV від 23. 09. 1999 р. є відновлювальне лікування застрахованих осіб у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів. Відновлювальне лікування – це продовження стаціонарного лікування у реабілітаційному відділенні санаторно – курортного закладу.
На послуги з відновлювального лікування за рахунок коштів Фонду мають право усі застраховані особи (працюючі) та члени їх сімей (діти), у яких наявні показання для реабілітації, а саме після: гострого інфаркту міокарда, пролікованої нестабільної стенокардії, операцій на серці та магістральних судинах, гострих цереброваскулярних порушень, оперативних втручань на органах травлення, ортопедичних, травматологічних операцій, опіків, при дефектах та пороках розвитку хребта, при захворюваннях ендокринної системи та порушенні обміну речовин, тощо. Реабілітаційна путівка видається для лікування застрахованої особи або її дитини безкоштовно, а направлення на доліковування в санаторій проводиться безпосередньо із стаціонару з видачею листка непрацездатності на підставі висновку та пропозицій лікуючого лікаря та за рішенням відбіркової комісії, яка створена у Трускавецькій міській лікарні та Бориславській центральній міській лікарні, що видає реабілітаційні путівки. Така комісія функціонує для правильного та відповідального медичного відбору хворих, забезпечення ефективності медичної реабілітації на санаторно-курортному етапі лікування, досягнення тривалості та стійкості її результатів, а також відновлення працездатності застрахованих осіб. З метою прийняття відбірковою комісією рішення про необхідність реабілітаційного лікування застрахована особа надає довідку страхувальника з місця роботи для отримання путівки до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу. Довідка заповнюється за основним місцем роботи та завіряється в Трускавецькій міській виконавчій дирекції Львівського обласного відділення Фонду. Вона дійсна протягом одного місяця. Інші документи надаються лікувально-профілактичним закладом. При позитивному прогнозі щодо відновлювального лікування комісія приймає рішення про направлення пацієнта до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу та видачу путівки. Такі путівки не підлягають поділу, передача їх іншій особі та зменшення терміну лікування забороняється. Застраховані особи добираються у санаторій самостійно. Термін реабілітаційного лікування – 24 дні. Путівка видається одній і тій же застрахованій особі лише один раз на рік. Особи, які отримали путівку, зобов’язані повернути до закладу, який видав путівку, заповнений зворотній талон путівки, з відміткою терміну лікування у реабілітаційному відділенні санаторію, завірений круглою печаткою оздоровниці та засвідчений підписом керівника.
Застрахованим особам, у яких наявні показання для реабілітації, необхідно звернутися у відповідний лікувально-профілактичний заклад. Для отримання консультації просимо телефонувати в Трускавецьку міську виконавчу дирекцію на номери (03247) 51342, 66896.

Л. ЛОПАВЧУК,
директор Трускавецької МВД

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.