ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО «АНТИКОРУПЦІЙНОГО ВІСНИКА»

005

Шановний пане Кутний!
Брехлива стаття під назвою «Апостольські» вандали» із видання вашої газети № 5 І від 12 серпня 2016 року стала останньою краплею в «чаші терпіння» нашого церковного братства при УГКЦ Св. Апостолів Петра і Павла. Ваше вміння висвітлювати позитивні зрушення в житті курорту в негативному дусі вийшло за всякі рамки. У цьому «витворі» фантазій непрофесійних писак таке необхідне прибирання місцевого кладовища описано як брутальний вандалізм. Нас вкрай обурює таке несправедливе ставлення до дбайливості місцевої влади, не дозволяє стерпіти та промовчати.
Ваша стаття, м’яко кажучи, дивує фактами, які суперечать дійсності. Яскраво змальований «вандалізм» на Східницькому цвинтарі насправді є продуманими і чітко спланованими діями для наведення довгоочікуваного порядку. Вкотре, щоб прибрати та вивезти сміття з території кладовища всі небайдужі східничани, члени церковного братства і комунальне підприємство селища докладають чималих зусиль. Господарські дії, які ви обізвали «безцеремонним валінням багаторічних модрин» були потрібним кроком для очищення цвинтаря від старих і аварійних дерев. Бездіяльність по цьому питанню в кращому разі принесла би значну шкоду благоустрою кладовища, в гіршому старезні модрини могли б травмувати людей, які провідують своїх померлих родичів та близьких, впавши від різких поривів вітру. Хочемо наголосити, – такого порядку як зараз в місці останнього спочинку східничан вже не було давно, тому ми вдячні за ініціативність та відповідальність селищної влади.
В цілому, ваша газета незаслужено поливає брудом очільника нашого курорту і депутатів. Ще в попередній статті «Східницький «Месія» цього ж газетного видання автор абсурдно викривляє події – пожертва на храм, в якому нещодавно була розпочата внутрішня реставрація, вами висвітлюється як хабар священику. Чи вправі ви так відверто брехати довірливим читачам?
Ваші видумки хворобливі за своєю суттю. Просимо, перестаньте займатися богохульством, сіяти розбрат і зло, адже найперше цим ви шкодите собі.
Шановний пане Кутний, ми розцінюємо викладену в статтях інформацію як наклеп. Просимо спростувати її на сторінках вашої газети. В іншому випадку ми вимушені будемо звернутися до суду.

Церковне братство УГКЦ Св. Апостолів Петра і Павла.
С. СИП’ЯК, В. ГОЛЯК, М. СОКАЛЬ, М. ЖУРАВЧАК, М. КОЦКО. Всього 12 підписів.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.