Пам’ятник Тарасу Шевченку маємо спорудити громадою

002

У часописі «Нафтовик Борислава» неодноразово вміщувалась інформація про справу побудови пам’ятника Тарасу Шевченку в нашому місті. Наводились конкретні цифри поступлень та використання коштів на побудову. Тому нема потреби знову повертатись до цього питання. Хочеться відзначити, що залишкова сума коштів наприкінці дев’яностих років минулого століття, яка залишалась на спеціальному рахунку, просто знецінилась.
З 2013 року розпочато нову кампанію із збору коштів. Про використані кошти дані також публікувались в пресі.
У 2016 році на рахунок товариства охорони пам’яток історії та культури поступило від Віри Каморіної – 250,0 грн., Надії Онисько – 200,00 грн. та відділу гуманітарної політики міської ради – 400.00 грн.
На цей час виконано роботи: встановлено постамент, облицьовано площу під постамент, встановлено поребрик для площі навколо постаменту, придбано 60 кв. м. бруківки. Зробити потрібно чимало. Є домовленість з львівською групою скульпторів із виготовлення самого пам’ятника, вартість якого близько 350 – 400 тис. гривень. Облаштування та благоустрій площі обійдеться близько 200 тис. грн., тобто в підсумку близько 550 – 600 тис. гривень. Чи багато це на сьогоднішній день. Думаємо що ні. Якщо кожен бориславець який проживає у нашому місті пожертвує по 20 гривень!, то в 2017 році, на святкування 630- річчя з дня першої писемної згадки про місто, можна сподіватись на закінчення всіх робіт з побудови і встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку та урочистого його відкриття. Це нам під силу. Щоб кожен із нас відчув себе частинкою великої бориславської громади та великої справи. Тому звертаємось за допомогою до шановної громади, громадських та релігійних об’єднань, підприємств, приватних підприємців про фінансову допомогу.
Кошти просимо надсилати: Українське товариство охорони пам’яток історії та культури на р/р 260093011846 в ОБ м. Борислава МФО 325796 ЗКПО 22401337 з поміткою «На будівництво пам’ятника Тарасу Шевченку».

З повагою
Роман ТАРНАВСЬКИЙ,
голова товариства охорони пам’яток історії та культури

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

2 коментарів до нотатки “Пам’ятник Тарасу Шевченку маємо спорудити громадою”

  1. Стефан коментує:

    Яка потреба в памятнику коли місто-звичайна яма? От поставили памятник Варварі,що змінилось? Дороги відремонтували? Тротуари появились?парк прибрали? хоча якби не баптисти і такого би парку не було! Хлопці ви при владі 2 роки,може вже пора щось робити,роки то йдуть,люди можуть і не дочекатись обіцянок-повмирають.я розумію фірману похєр було навіть попри його хату по Грушевського неможливо було проїхати,ну а зараз це полоса перепон,а ви ж обіцяли як зацвіте місто як квітка як тільки ви станете до корита-прр-керма

    Відповіcти
  2. Віталій коментує:

    То не Варварі Великомучениці а людям, що загинули з-за підлості інших, керівничків міста . Стався вибух газо-повітряної суміші, у підвалі будинку .

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.