У місті ремонтують основні дороги

011

Наприкінці літа у місті почали інтенсивно ремонтувати дороги. І хоч начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва міської ради Олег Левицький наголошує, що міська влада у питаннях утримання та ремонту дорожнього господарства робить те, що можна зробити, виходячи із обмеженого фінансового ресурсу, зміни на краще очевидні. Як зауважив один із автолюбителів, Бориславом тепер можна проїхати без ризику потрапити у серйозну вибоїну. Проте перший заступник міського голови Едуард Бринь, у посадові обов’язком якого, власне, і входить контроль за станом доріг міста, відверто говорить, що підстав для заспокоєння наразі немає.
Робота із наведення порядку в дорожньому господарстві міста тільки почалася. Вона буде тривати до того часу, допоки уся дорожня інфраструктура Борислава не буде приведена до належного стану, який не викликатиме нарікань як з боку мешканців, так і водіїв.
Зрозуміло, що в умовах обмеженого фінансування зробити можна небагато. Проте більшість водіїв схвально відгукуються про очевидні зміни, які відбуваються в останні дні місяця на дорогах міста.
Нещодавно стрийська фірма «Магістраль» розпочала капітальний ремонт вул. Івана Франка. Причому на окремих найбільш розбитих ділянках дороги було проведено суцільне асфальтування. Йдеться в першу чергу про проблемне перехрестя вул. П. Куліша, на якому буде покладено суцільний шар асфальто-бетонного покриття. Окрім капітального ремонту дорожнього полотна по вул. І. Франка у найближчий тиждень-другий планується провести поточний ремонт вул. П. Куліша. Окрім того, передбачено поточний ремонт другої частини вул. М. Грушевського – від перехрестя поблизу будівлі суду до вулиці Героїв ОУН-УПА, а також частина вул. Героїв ОУН-УПА, що примикає до вул. В. Великого.
Підводячи проміжний підсумок зробленого начальник відділу ЖКГ Олег Левицький зазначив, що, попри усі складнощі із фінансуванням, упродовж цього року, окрім уже згаданих вулиць, місту вдалося провести капітальний ремонт вул. А. Міцкевича, а також частково дофінансувати роботи із ремонту вул. С. Бандери, які були виконані дорожниками у борг. Щодо вул. С. Бандери, то Олег Левицький зазначив, що йдеться наразі тільки про перше, так зване базове покриття, на яке повинен лягти другий основний шар асфальто-бетонного покриття.
Окрім того, до кінця року міська влада планує провести капітальний ремонт окремих найбільш проблемних ділянок вул. Дрогобицької між двома переїздами. Наразі для тих потреб місто має 400 тис. грн., які були отримані від мерії Львова у вигляді компенсації за тимчасове складування твердих побутових відходів на міському сміттєзвалищі.
– Ремонт вул. Дрогобицької, – розповідає Олег Левицький, – ми розпочали від початку і ліквідували ямки до першого переїзду за допомогою піскоструменевої машини. Ліквідація ямковості за цією сучасною технологією є удвічі дешевшою у порівнянні із традиційними способами ліквідації ямковості з використанням асфальту. Технологія використання піскоструменової суміші є ефективною для ліквідації ямковості на площині до 5 метрів квадратних, тому використати піскоструменеву машину можна не на всіх ділянках, а лише там, де є незначні пошкодження асфальту. Власне, такі невеликі пошкодження асфальту були зароблені практично на всій території міста.
Щодо програми ремонту доріг наступного року, то начальник відділу житлово-комунального господарства і будівництва міської ради розповів, що Борислав подав пропозиції щодо капітального та поточного ремонту доріг на загальну суму 19 млн. грн. Окрім того, наступного року місто планує продовжувати ліквідовувати ямковість на дорогах з використанням піскостуменевої машини.
Зрозуміло, що потреби міста на рівні 19 млн. грн. для ремонту доріг у повному обсязі розраховувати не можна. Проте хочеться вірити, що Бориславу на ремонт доріг у наступному році виділять таку суму коштів, які дозволять привести до належного експлуатаційного стану хоча б основні дороги міста.

Петро МАГУР

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.