Декілька слів про якість пасажирських автоперевезень

006

Зовсім недавно в нашому регіоні почали курсувати великі комфортабельні автобуси сполученням Східниця – Львів та Трускавець – Львів. Автобуси працюють чітко згідно графіків руху та з дотриманням регулярності виконання рейсів. Для мешканців Борислава та Східниці це дуже зручно, адже тепер без проблем можна швидко та комфортно доїхати до обласного центру і повернутися додому. Це дуже добре. Адже ще зовсім недавно на цих маршрутах курсували маленькі, переобладнані з вантажних мікроавтобуси, які їздили без розкладів руху – як кому заманеться. Як правило, пасажирам доводилося тривалий час очікувати відправлення, бо автобус не відправлявся в рейс, допоки не був заповнений весь салон. На зауваження людей ніхто не реагував. Це дуже дратувало.
Зараз на маршрутах «Східниця – Львів» та «Трускавець – Львів» усе по-іншому. Тому хочеться декілька добрих слів сказати про перевізника, який вніс суттєві позитивні зміни в роботу машин на марштуті «Східниця – Львів», а також усі пасажирські перевезення Дрогобицького району. Йдеться про товариство з обмеженою відповідальністю «Львівське АТП-14631».
Сьогодні ТзОВ «Львівське АТП-14631» – це одне з найбільших підприємств в Україні, яке здійснює регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення. Автопідприємство налічує 770 працівників та має в наявності майже 400 автобусів, що обслуговують більше 130 маршрутів – від приміських до міжнародних. Це автотранспортне підприємство самостійно забезпечує контроль технічного стану автобусів, медичний огляд водіїв, поточний ремонт автобусів, зберігання транспортних засобів.
Уже декілька років поспіль ТзОВ «Львівське АТП-14631» успішно освоює ринок пасажирських перевезень Дрогобиччини. З цією метою підприємство створило та розвиває матеріально-технічну базу у м. Дрогобичі по вул. Федьковича, 7. За декілька років, відколи львівські автотранспортники з’явилися на Дрогобиччині, на власній матеріально-технічній базі у Дрогобичі було проведено реконструкцію будівель. Територія новоствореної виробничої бази огороджена і охороняється. На її території облаштовано сучасний адміністративний корпус з диспетчерською службою та кімнатою для медичного огляду водіїв. Тут також функціонує готель для відпочинку та ночівлі водіїв. На території бази розміщений ангар з канавами для здійснення технічного обслуговування автобусів, приміщеннями для поточного ремонту транспортних засобів. База в Дрогобичі має освітлений контрольно-пропускний пункт, оснащений оглядовою канавою, стоянку для відстою та зберігання транспортних засобів.
Слід відзначити, що упродовж трьох років «Львівське АТП-14631» очолює Андрій Дума, який також є депутатом Львівської обласної ради і вміло поєднує виконання своїх службових обов’язків з вирішенням проблем виборців. Очолюване ним автопідприємство працює ефективно та постійно розвивається. «Львівське АТП-14631» стало одним з найбільших автопідприємств в Україні. Гордістю підприємства є його фаховий кадровий потенціал, де вміло поєднуються досвід, професіоналізм, завзяття та ентузіазм працівників. Працівники львівського АТП-14631 мають найвищу заробітну плату серед усіх автотранспортних підприємства області.
У розмові Андрій Дума зазначив, що основним завданням очолюваного ним підприємства є забезпечення якісних та безпечних пасажирських перевезень, а одним із пріоритетів його роботи, як керівника автопідприємства, – оновлення рухомого складу. За останні роки АТП придбало більше ста нових вітчизняних автобусів А079 «Еталон» та великовмістимих автобусів Єврокласу, які, власне, і обслуговують міжміський маршрут, який з’єднює Борислав та Східницю із обласним центром.
Розширюється також автобусна мережа, яку обслуговує ТзОВ «Львівське АТП-14631». Відкрито новий міжнародний автобусний маршрут «Дрогобич –Трускавець – Варшава», а також маршрут міжобласного сполучення Трускавець – Хмельницький, яким охоче користуються не лише мешканці Дрогобицького району, а також Борислава та Східниці.
Окрім популярних автобусних маршрутів Східниця – Львів, Трускавець – Львів, Дрогобич – Львів автопідприємство обслуговує також, так звані соціальні, нерентабельні маршрути в Дрогобицькому районі, які попередні перевізники припинили обслуговувати, що викликало чисельні скарги від населення. Це стосується маршруту «Дрогобич – Меденичі – Рівне», що не обслуговувався тривалий час і жителі сіл Рівне та Коросниця мали значні труднощі з доїздом до Меденич та Дрогобича. Останні роки нерегулярне виконання рейсів на автобусному маршруті «Львів – Дрогобич – Зубриця» викликало справедливі нарікання мешканців гірських сіл району: Нового Кропивника, Майдану та Рибника. І тільки після отримання дозвільних документів «Львівським АТП-14631» на право здійснення цим автопідприємством регулярних рейсів на маршрутах «Дрогобич – Рівне» та «Львів – Зубриця» проблема забезпечення автобусним сполученням вказаних населених пунктів вирішилась.
Узагальнюючи загальні враження про автопідприємство, яке хоч і недавно почало працювати у нашому регіоні, але уже зуміло завоювати прихильність та повагу пасажирів, хочеться побажати йому подальшого розвитку. Робота львівського підприємства у нашому регіоні породжує здорову конкуренцію, стимулює наших місцевих перевізників рівнятись на кращі зразки транспортного обслуговування, що в загальному результаті неодмінно приводить до покращення пасажирських перевезень.

Максим ЧИЖ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.