З В Е Р Н Е Н Н Я

Голові Львівської обласної ради
Ганущину О.О.
Голові Львівської обласної державної адміністрації
Синютці О.М.
Голові постійної комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури,
регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою,
планування території та архітектури Львівської обласної ради
Сагану В.С

З В Е Р Н Е Н Н Я
депутатів Бориславської міської ради сьомого демократичного скликання

Ми, депутати Бориславської міської ради, звертаємося до Вас з вимогою створення Бориславської об’єднаної територіальної громади з центром в місті Бориславі у складі 17 адміністративно-територіальних одиниць (Бориславська, Модрицька, Попелівська, Ясенице-Сільнянська, Східницька, Бистрицька, Довжанська, Новокропивницька, Опаківська, Рибницька, Старокропивницька, Ластівківська, Підбузька, Залокоцька, Смільнянська, Нагуєвицька, Урізька).
Борислав – без перебільшення та сумніву, є історичним центром озокеритної, нафтогазової промисловості України, Європи та світу. Це єдине місто в світі яке розташоване на промисловому нафтогазовому та озокеритному родовищі з джерелами мінеральних лікувальних вод типу «Нафтуся» та з численними пластовими водами.
Варто заначити те, що у 1959 році Указом Президії Верховної ради України був створений Бориславський район, куди ввійшло 25 населених пунктів.
Саме таке об’єднання дасть можливість залишати більшість податків у місцевих бюджетах, а у громади з’явиться реальне самоврядування, яке по суті не було за всю історію незалежності України.
Для повноцінного і ефективного розвитку новоствореної громади у Бориславі є всі необхідні інституції, а саме: міське відділення поліції, відділення ДПІ, установи зв’язку, міський Центр зайнятості, суд, ЦНАП, Центр безоплатної правової допомоги та ін.
Об’єднуючись, ми закладаємо основи для свого економічного розвитку у перспективі, бо отримаємо територіальні, земельні, демографічні ресурси, що дасть змогу облаштовувати інфраструктуру кожного з населених пунктів. Жити у такій структурі означає дуже прості речі – мешкати у селі з тим же самим комфортом, що і у місті, користуватися транспортом, медичними послугами, мати якісну освіту, доступ до адміністративних, побутових послуг.
Слід сказати і те, що чим більше об’єднання, тобто більша кількість територій та людей, що проживають на них, то тим більший і кращий буде бюджет, бо у ньому залишається 60% податку на доходи фізичних осіб.
У випадку створення Бориславської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) у відповідності до чинного бюджетного та податкового законодавства очікувані надходження по ОТГ згідно проведених розрахунків на 2017 рік складуть 85653,00 тис. грн., в тому числі по м. Бориславу 63671,8 тис. грн. Прогноз надходжень по податку на доходи фізичних осіб на 2017 рік по ОТГ складе – 42563,1 тис. грн. (м. Борислав – 36141,8 тис. грн.), акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 6339,7 тис. грн. (м. Борислав – 4850,00 тис. грн.), податку на майно – 19411,6 тис. грн. (м. Борислав – 1395,0 тис. грн.).
Слід зазначити, що суттєво зростає обсяг трансфертів з Державного бюджету, в тому числі базова дотація по ОТГ складатиме 11414,1 тис. грн., в той час як по місту Бориславу обсяг базової дотації на 2017 рік складе 978,7 тис. грн. Прогнозований обсяг субвенцій з Державного бюджету по ОТГ складе 199961,3 тис. грн., в тому числі по м. Бориславу – 155277,00 тис. грн.
Отже, загальна сума доходів загального фонду у випадку створення Бориславської об’єднаної територіальної громади складе 296552,1 тис. грн.
Прогнозний обсяг першочергових видатків складатиме 268219,6 тис. грн.., в тому числі: органи управління – 14487,2 тис. грн., освіта – 89230,3 тис. грн., охорона здоров’я – 40075,00 тис. грн., соціальний захист і соціальне забезпечення – 104327,0 тис. грн., культура – 9721,7 тис. грн., фізична культура і спорт – 2545,2 тис. грн., інші (житлово-комунальне господарство, фінансова підтримка засобів масової інформації, інші бюджетні програми) –7833,2 тис. грн.
Отже, здійснивши розрахунок видаткової частини ОТГ виникає додатковий фінансовий ресурс в сумі 23400, 5 тис. грн., який може бути спрямований на розвиток інфраструктури Бориславської об’єднаної територіальної громади.
Водночас субвенції на інфраструктуру будуть розподілятися пропорційно, залежно від площі та кількості населення, а не від економічної спроможності тих чи інших населених пунктів.
Громада зможе питати у своїх очільників звіту за зароблені та витрачені бюджетні кошти.
З огляду на вищевикладене, просимо врахувати наше звернення.

ІГОР ЯВОРСЬКИЙ,
міський голова

Звернення прийнято на 17 позачерговій сесії Бориславської міської ради Львівської області сьомого демократичного скликання.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

2 коментарів до нотатки “З В Е Р Н Е Н Н Я”

  1. Богдан Драгуш коментує:

    Пане Петре, мені сподобалась сторінка та її офорлмлення!
    Щастя, миру і любові усім вам!А також наснаги,творих здобутків,
    вдячних читачів і друзів! Богдан Драгуш

    Відповіcти
  2. Богдан Драгуш коментує:

    Пане Петре,сподобалася мені ця сторінка та її оформлення.
    Щастя, миру і любові вам усім! А також наснаги,творчих
    здобутків, вдячних читачів і друзів бажаю вам усім.
    Богдан Драгуш

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.