Збройним Силам України чверть століття

Цього вівторка Збройні Сили України відсвяткували чергову річницю з дня свого створення. На честь свята в Бориславському Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся тематичний патріотично-мистецький захід, на якому виступали гуртківці БДЮТ, учні та учителі загальноосвітніх навчальних закладів міста, колективи і солісти міського Палацу культури.
Політичний, економічний та духовний розвиток України можливий за умови гарантування її державного суверенітету, політичної незалежності, збереження територіальної цілісності та недоторканості кордонів. Надійним гарантом національної безпеки України виступають боєздатні Збройні Сили. Збройні Сили є необхідним атрибутом держави і виконують її найголовнішу – захисну – функцію.
Сьогодні строкова військова служба відповідно до Конституції та Закону України «Про загальний військовий обов’язок» є почесним обов’язком кожного громадянина, тому це свято стосується всіх, це – свято цілої країни.
Впродовж усієї історії наше військо славилося непохитністю, мужністю та принциповістю. Українська армія заслужено може пишатися своїми традиціями, бо ніколи наші війська не загарбували чужих територій, не посягали на чуже добро чи чужі землі і ніколи не були агресорами.
Багато славних воїнів полягло у боротьбі за омріяну вільну Україну, а їхні нащадки і сьогодні продовжують цю нелегку справу жертвуючи власними життями. Серед них чимало бориславців, в тому числі й сучасні Герої — Артур Гулик, Степан Бродяк, Сергій Шевчук, Віталій Глюз.
Розпочався концерт з щирої спільної молитви за всіх побратимів, які не повернулися живими до рідної домівки з гарячих точок, яку провів сотрудник храму Святої Анни отець Микола Пишкович.
Після молитви зі словами вітання і щирої вдячності звернулись до присутніх міський голова Ігор Яворський та його заступник Роксоляна Гарасимів. Пан Ігор зауважив одну цікаву відмінність у святкуванні – раніше це було звичайною формальністю без особливих емоцій, та тепер, за три роки бойових дій в зоні АТО, ставлення кардинально змінилося. З’явилося розуміння важливості та потрібності ЗСУ, їхньої місії та завдань.
До слова також був запрошений голова громадської організації «Спілка воїнів АТО м. Борислава» Ігор Саган: «Коли я ішов сюди, то вирішив скласти список, кому варто висловити слова щирої вдячності як від воїнів особисто так і від «Спілки воїнів АТО». Та я зрозумів, що мені не вистачить ні паперу в домі та й ні часу, щоб цей список озвучити. В першу чергу хочу подякувати усім нашим волонтерам, які з самого початку військових дій в зоні АТО майже на 80% забезпечили воїнів усім необхідним. Хочу подякувати своїм побратимам за те, що вони у найскрутнішу і найстрашнішу хвилину були поруч і підставляли своє плече. Бачу, що у Бориславі живуть і виховуються справжні патріоти нашої держави, які готові за свою країну, за свою рідну Неньку-землю, за своє рідне місто стояти до останнього подиху. Якби не було вас, тут би висів триколор і співались би пісні про Леніна. Ваші підтримка та постійна турбота про нас, воїнів, є дуже цінною для нас і дає нам нові і нові сили для боротьби. Я пишаюся тим, що ми не дали поставити себе на коліна і це все саме завдяки тим хлопцям, які знаходяться зараз тут в залі і тим, хто ще досі воює із кровожерливим і нахабним загарбником на сході нашої країни. Велика їм шана і дяка за це».
Впродовж святкування на сцені патріотично та щиро лунали пісні про Україну, її захисників та їхніх рідних і близьких у виконанні талановитих бориславців: гурт «Джерело», Андріана Метельська, Ольга Кузимко, Анастасія Мацкевич, Божена Гамар, Марта Крагель, Давид Кузьмич. З чудовими хореографічними композиціями виступили учасники колективу «Мрія» та гуртківців Будинку дитячої та юнацької творчості.
Згадуючи слова міського голови, можна дійсно зауважити наскільки змінився дух святкування дня створення ЗСУ. Помпезність та пафос змінились гордістю та щирою вдячністю за самовіддане служіння своєму народу і любов до Батьківщини. І це дійсно свідчить про зміни, які ще тільки починаються, але точно приведуть до кращого майбутнього.

Анна САГАН

П.С. Більше фото чекайте пізніше)

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.