ІЗ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

MiskRada2-300x300

Минулої п’ятниці відбулася 26 сесія міської ради сьомого демократичного скликання. Затвердивши порядок денний, розпочали із фінансових та інших господарських питань. Доповідав в. о. начальника управління житлово-комунального господарства та енергозбереження Богдан Романів. Перше – «Про дозвіл управлінню житлово-комунального господарства та енергозбереження на внесення змін до кошторису доходів і видатків за спеціальним фондом на 2017 рік».
 Як він інформував, передісторія питання така. Ще тридцятого березня в рішення міської ради було внесено два об’єкти, що стосувалися реалізації заходів щодо інвестиційного розвитку території, де йшлося зокрема про реконструкцію водопроводу по вул. Бічна-Джерельна. Цей об’єкт мав фінансуватися в рамках програми «Питна вода» і мали бути виділені кошти з обласного бюджету за умови співфінансування з бюджету міського. Там була прописана чітка сума – 445 тисяч гривень. Але зараз поступило зауваження зі Львова, з департаменту житлово-комунального господарства, і сума співфінансування має бути трохи збільшена – до 484 тисячі гривень. Тому запропоновано збільшити цю суму за рахунок проекту щодо реконструкції освітлення по вул. Степана Бандери і Дрогобицької, який цього року з різних обставин не буде реалізований. А за рахунок зменшення фінансування на цей об’єкт на суму 38 тисяч 508 гривень скерувати ці кошти на реконструкцію водопроводу по вул. Бічна Джерельна.
Пропонований проект рішення депутати підтримали.
Наступне – «Про дозвіл управлінню житлово-комунального господарства та енергозбереження на внесення змін до кошторису доходів і видатків за спеціальним фондом на 2017 рік». В. о. начальника управління ЖКГ та енергозбереження Богдан Романів роз’яснив, що у проекті рішення пропонується зменшити видатки на реконструкцію освітлення в розмірі 142 тисячі гривень і спрямувати ці кошти на під’єднання житлових будинків до реконструйованого водопроводу по вул. Володимира Великого. Вартість того об’єкту була 1 мільйон 232 тисячі гривень, міський бюджет виконав свої зобов’язання і проплатив 280 тисяч грн., а обласний бюджет профінансував авансовий платіж – 306 тисяч. На сьогодні борг становить 515 тисяч гривень з обласного бюджету. І щоб прийняти той об’єкт в експлуатацію, під’єднати будинки до мережі, потрібно якраз отих 142 тисячі гривень.
Детальніше роз’яснив міський голова, який наголосив, що після підключення будинків до нової мережі, отих витоків по вул. Володимира Великого ми більше не побачимо.
Проголосували.
І третє питання, озвучене паном Романівим, – «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, що враховується при визначенні вартості будівельних об’єктів, що супроводжуються залученням коштів з міського бюджету». Як він пояснив, до першого січня 2017 року розрахунковий розмір заробітної плати робітників на будівництві встановлювався наказом Міністерства регіонального розвитку на всій території держави. Цього року вийшов наказ Міністерства регіонального розвитку, в якому внесено зміни у порядку нарахування заробітної плати. Тобто граничний розмір заробітної плати визначається на місцевому рівні. Обговорювали. Свою точку зору висловили депутати Руслан Зелінський, Богдан Городиський, Степан Кость, Василь Піх, Любов Голубіцька. Міський голова, коментуючи, наголосив, що тут не йдеться про встановлення зарплати будівельникам, це прерогатива керівників і власників будівельних фірм, які можуть встановлювати зарплати набагато вищі, адже праця будівельника складна і відповідальна. Наразі лише встановлюється межа, що нею керуватимуться проектанти, формуючи кошторис тих чи інших будівельних об’єктів міста. Вирішили, зваживши на можливості міського бюджету, встановити кошторисну зарплату при визначені вартості об’єктів, що супроводжуються залученням коштів міського бюджету, у розмірі 3 тисячі 600 гривень. За це й проголосували.
Далі інформувала «Про звільнення заступника міського голови Богдана Монастирського» начальник юридичного відділу Оксана Тахтарова. Пан Богдан подав заяву, в якій попросив звільнити його від займаної посади за угодою сторін. Як він сам сказав у короткому слові, причина одна – оплата праці. Далі Богдан Монастирський коротко проінформував про свою роботу на посаді заступника міського голови. Міський голова Ігор Яворський від імені депутатського корпусу подякував пану Богдану за сумлінну і ефективну роботу та побажав успіхів на новій посаді. Пропонований проект рішення з цього питання депутати підтримали.
З питання «Про дозвіл редакції народного часопису «Нафтовик Борислава» на списання основних засобів» доповів редактор газети Петро Магур. За пропонований проект рішення депутати проголосували.
А потім перейшли до «Різного».
Депутат Любов Голубіцька запропонувала на основі комісії із земельних питань утворити окрему комісію з екології, адже екологічні проблеми для Борислава постають дуже гостро. Водночас через велике завантаження комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, регулювання земельних відносин, будівництва та архітектури саме земельними питаннями, не завжди є можливість приділяти достатньо уваги екологічним проблемам. Тобто, запропоновано утворити окрему комісію з питань екології та охорони навколишнього середовища. Підтримали пропозицію депутати Богдан Городиський та Василь Піх.
Про локальні проблеми своїх виборців говорили депутати Ігор Михаць, Богдан Городиський, Іванна Книш, Андрій Спас, Василь Чабан, Іван Сорока.
На цьому 26 позачергова сесія роботу закінчила.

Ігор ЮРИНЕЦЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.