У Грушеві відбулася Патріарша проща з нагоди 30-ліття об’явлення Пресвятої Богородиці

Два дні тривали святкові заходи у с. Грушеві, Дрогобицького району з нагоди 30-ліття об’явлення Пресвятої Богородиці. Десятки тисяч прочан (за приблизними підрахунками біля 50-ти тисяч) з різних куточків України та інших країн прибули вчора на Дрогобиччину, щоб помолитися до Грушівської Матері Божої та напитися цілющої води з церковної кринички.
Ювілейну Патріаршу прощу очолив предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав, який у своїй проповіді назвав Грушів Українською Фатімою, де 30 років тому Матір Божа з’явилася маленькій дівчинці та благовістила відродження Церкви і України. Патріах закликав у цей доленосний час молитися за перемогу України над агресором та щиро привітав з Днем матері українських матерів, особливо тих, які віддали своїх синів на вівтар свободи нашої держави. Блаженніший Святослав подякував Самбірсько-Дрогобицйькій єпархії, голові облдержадміністрації Олегові Синютці, місцевій владі, усім службам за велику роботу, яку вони провели, щоб на високому рівні підготувати цю знаменну для нашого краю і України подію. Цього ж дня у Грушові глава Церкви здійснив чин посвяти України Матері Божій.
З вітальним словом від Святішого отця Папи Франциска до прочан звернувся Апостольський Нунцій Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті.
Зі словом подяки до численних гостей звернувся єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії владика Ярослав.
В дарунок від Дрогобицької землі Патріарх Святослав та Апостольський Нунцій отримали ікони Матері Божої Грушівської роботи єпархіальної іконописної школи.
У святковому Богослужінні взяли участь єпископи та священики з єпархій УГКЦ в Україні та за кордоном.

За повідомленням офіційного сайту Дрогобицької РДА

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.