Матеріальне становище 60% українців за останній рік погіршилось

Світлина від Петра Магура.Майже дві третини українців стверджують, що за останній рік їхнє матеріальне становище погіршилося, у третини воно не змінилося і у 6% – покращилося. Про це свідчать результати опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг».
Згідно із дослідженням, понад 60% респондентів не мають змоги оплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги, в той час як 35% мають можливість їх оплачувати.
Окрім того, абсолютна більшість опитаних (97%) відчувають на собі підвищення цін на споживчі товари і послуги у цьому році.
На думку 65% респондентів, головною причиною соціально-економічного становища, в якому зараз перебуває країна, є непрофесіоналізм і корумпованість влади. При цьому понад половина (54%) опитаних вважає головною причиною – військові дії на сході, майже третина (31%) – нездатність Верховної Ради приймати потрібні країні закони.
Соціологічні дослідження також підтвердили лідерські позиції Юлії Тимошенко та партії «ВО Батьківщина».
Якби вибори Президента України відбулись в найближчу неділю, Юлія Тимошенко виграла б їх і у першому, і у другому турі. Юлія Тимошенко – єдиний політик, який впевнено перемагає Петра Порошенка.
Також в уподобаннях українців лідирує партія «ВО Батьківщина», яка займає перше місце в симпатіях громадян.
Зазначимо, що опитування соціологічної групи «Рейтинг» охоплює громадян України від 18 років і старших. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 19 – 25 травня 2017 року.

Роман КРАВЕЦЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.