Воїни із Хорватії у Бориславі

007

У перших числах червня, до нашого міста приїжджала делегація хорватських воїнів, які свого часу боронили незалежність своєї тільки-но створеної держави від ворога, який намагався позбавити її права на існування.
Метою приїзду гостей у нашу країну був пошук поховань хорватських воїнів, які загинули у Першій Світовій війні, та відновлення меморіалів, а також налагодження співпраці з ветеранськими організаціями учасників АТО із Західної України.
Оскільки проблеми, з якими стикаються наші солдати після повернення з війни, є подібними до тих, які пережили 20 років тому солдати Хорватії, а подекуди є ще важчими, – зустріч гостей з нашими воїнами пройшла надзвичайно плідно.
Допомога, яку запропонували ветеранам Борислава ветерани Хорватії, полягає у створенні механізму взаємодії організацій, моніторингу взаємодії органів місцевого самоврядування з ветеранськими організаціями України, допомога в організації лікування поранених бійців у Ховатії, методична допомога та навчання психологів, спеціалістів по посттравматичному синдрому.
Також шановні гості мали плідну зустріч із головою міста Борислава Ігорем Яворським, на якій домовились про культурний обмін та обмін досвідом у сфері співпраці органів місцевого самоврядування з ветеранами.
Зокрема, вони розповіли про високі стандарти законодавства Хорватії в галузі допомоги ветеранам війни, їхнім сім’ям та постраждалим. Поділились гості досвідом, як досягались ці стандарти, про помилки, та перешкоди, які вони пройшли на шляху становлення.
Хорватські воїни відзначили, що влада міста рухається у правильному напрямку щодо співпраці з воїнами-ветеранами АТО.

Леонід ФЕДЕВИЧ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.